0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Put ka prstenu vodi kroz Pionir, Zvezdin korak ka prvom mestu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.19 u 20:40

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su seriju od tri poraza i vratili se na pobednički kolosek više nego ubedljivom partijom protiv ljubljanske Olimpije u meču 18. kola ABA lige rezultatom 89:61.

Crvena zvezda je na ovom meču nastupila bez Džoa Reglenda zbog lakše povrede, kapitena Branka Lazića, ali i trenera Milana Tomića, koji ima visoku temperaturu, dok se u sastav vratio Maik Cirbes, kog su navijači dočekali aplauzima podrške.

FOTO: STARSPORT

Utakmicu je otvorio Majkl Odžo pogodivši tri od četiri slobodna bacanja, a nakon Čovićevog polaganja još jednom je snažni centar crveno-belih, nakon dva vezana skoka u napadu, stao na liniju za slobodna bacanja, odakle je bio polovičan.

Sa druge strane Lapornik, Špan i Lazić pogađali su za Olimpiju. Raspucali su se Beron i Simanić u dresu domaćih, pogodili su po trojku, ali je Olimpija gotovo uvek imala odgovor, pa je sredinom četvrtine Zvezda imala 14:11, ali je to ubrzo poraslo na 17:11, da bi prva četvrtina bila okončana prednošću domaćeg sastava 24:19.

U drugoj četvrtini rapsodija Zvezde, odlična igra u odbrani pre svega svela je Olimpiju na samo 11 poena, dok je sa druge strane odlični Stratos Perperoglu uz pratnju Nemanje Nenadića i Boriše Simanića predvodio domaći sastav do velikih 20 poena viška na kraju poluvremena, 49:29. Olimpija je ušla u veliki problem na 5:18 pre kraja poluvremena, kada je Špan zaradio tehničku grešku, pa je presedeo ostatak četvrtine.

Raspoložen za igru bio je Filip Čović, koji je asistencijom za alej-up Odža (55:31) došao do svoje 11. na meču,  nakon čega je usledila kriza u ekipi koju je sa klupe večeras predvodio Andrija Gavrilović, pa je Olimpija serijom 8-0 prišla na minus od 16 poena, ali je napad odbio Dobrić trojkom, nadovezao se Davidovac sa linije za slobodna bacanja, a treću četvrtinu igrači iz Ljubljane dobili su 18:17 i tako prednost tima sa Malog Kalemegdana smanjili na 19 poena.

Ako je i postojala nada Slovenaca da mogu do čuda, ona je nestala serijom Zvezde 9-2 u prva dva i po minuta poslednje deonice i prednosti 75:49 sredinom četvrte četvrtine, pa je ostatak susreta protekao u igranju za navijače, uz nekoliko lepih akcija sa obe strane. 

FOTO: STARSPORT

Zvezdu je do pobede kojom su praktično obezbedili prvo mesto u plej-ofu predvodio Dobrić sa 15, Nenadić je ubacio poen manje, Odžo je brojao do 13, dok je Filip Čović imao deset poena i čak 12 asistencija.

Sa druge strane, Lapornik sa 14 i Špan sa 13 su bili najbolji kod Olimpije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter