1
Evrokup

FOTO: ABA liga / KK Crvena zvezda mts

EVROKUP: Zvezda od sjaja do očaja, neuspeh protiv Limoža srušio nade o prolazu dalje!

Objavljeno: 29.01.19 u 22:52

Od očaja do sjaja i nazad. Pored dvocifrene prednossti početkom poslednje deonice meča Crveno beli poraženi su od Limoža sa 72:71.

Videlo se još u prvoj četvrtini da ništa neće biti rutinski i da će crveno-beli morati da se pomuče za pobedu. Treća četvrtina bila je dašak nade da bi Zvezda mogla do pobede, ali u završnici za infarkt slavili su domaćini. Najzapaženiji u domaćem timu bio je Džeri Butsiel upisavši dabl-dabl sa 13 poena i isto toliko skokova, a Zvezdi je najbolji pojedinac bio Džo Regland sa 15 poena.

Limož nije imao šta da izgubi i utakmicu su Francuzi otvorili rasterećeno. Prva četvrtina donela je egal. Igralo se čvrsto u odbrani a to je uslovilo igru na mali broj poena. Crveno-beli na momente su delovali izgubljeno u napadu, što je donelo nekoliko neiznuđenih grešaka Crvene zvezde. Najviše zahvaljujući raspoloženom Ognjenu Dobriću koji je u prvoj deonici postigao sedam poena gosti su otišli na pauzu uz minimalnu prednost od 15:16.

Drugu četvrtinu Zvezda je otvorila šutevima sa distance. Precizni su bili Čović i Simanić. Uz veliku rezultatsku klackalicu Crvena zvezda držala je korak, a poeni Tejlora naterali su trenera Zvezde da traži Tajm-aut. Minut odmora nije mnogo pomogao jer je Tomićeva četa u nastavku imala problema sa postizanjem poena, a prednost Limoža išla je na maksimalnih 6 poena razlike.

Crvena zvezda sredinom treće deonice zaigrala je dosta angažovanije u odbrani, a to im je donelo stabilnost u napadu. Naš predstavnik je preokrenuo rezultat serijom 17:3. Crvena zvezda je četvrtinu završila odličnom odbranom, a domaćin je u uspeo da postigne samo osam poena. Izabranici Milana Tomića četvrtinu su završili uz dvocifrenu prednost 48:60.

Nervozno su domaći otvorili poslednju deonicu i već nakon dva minuta ušli u problem sa faulovima, a u napadu su francuzi isključivo pokušavali da do poena dođu šutem za tri poena. To im se donekle i isplatilo, dva minuta do kraja zaostatak Limoža bio je šest poena. U nezgodnom trenutku po Zvezdu Džo Regland je napravio korake i omogućio Ruselu da sa linije za slobodna bacanja smanji prednost na samo četiri poena zaostatka, a već u sledećem napadu isti košarkaš smanjio je na poen zaostatka. Nakon još jedne izgubljene lopte crveno-belih novim poenima Džonatan Rasel doneo je prednost Limožu na samo 4 sekunde do kraja.

7Days Eurokup Top 16 – 5. kolo

Limož – Crvena zvezda 72:71 (15:16;25:19;8:25;24:11)

Limož: Inglis (5p), Hardy (9p), Rouzel (9p), Tejlor (8p, 7as), Bazile, Majls (13p, 5sk), Butsiel (13p, 13sk), Laribau, Hauard (8p),Boutel (7p 10sk)

Crvena zvezda: Regland (15p, 6as), Čović (9p), Kešelj (2p), Perperoglu (4p, 5sk), Davidovac, Nenadić, Faje(4p), Baron (12p, 4sk), Dobrić(10p), Ristić (9p, 6sk), Simanić (3p), Odžo (3p).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ LIMOZU DULE GROBARSKI KLUBU JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ KOJI SMO MI KRETENI JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ A SADA U KUPU GROBARI CE DANAS HM JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter