0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRIPREME U ANTALIJI: Remi Voše protiv Arsenala

Objavljeno: 28.01.19 u 18:41

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 2:2 (1:0) protiv ekipe Arsenala iz Kijeva, u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

U utakmici koja je igrana bez prisustva gledalaca u FC „Titanik Deluks Belek“, strelci za Vošu bili su Đurić u petom (p) i Devetak u 83, dok su golove za Ukrajince postigli Avagimjan u 60. i Aleksejev u 88. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Simić (od 71. Toroman) – Stojković (od 57. Bjeković), Jeličić (od 57. Saničanin), Graovac (od 57. Devetak), Jakovljević (od 57. Lazarević) – Mitošević (od 57. Zlomislić), Milojević (od 57. Tegeltija) – Gojkov (od 46. Živković), Đurić (od 46. Gajić), Srećković (od 57. Nešković) – Zukić.

Arsenal: Ivanov (od 46. Budok) – Dubinčak (od 46. Osman), Bašlan (od 46. Strižak), Sagutkim (od 32. Kozak), Maks (od 46. Lipartija) – Dombrovek (od 46. Avagimjan), Tankovski (od 46. Suhoručko), Orihovski, Janakov – Kovnak (od 21. Aleksejev), Semenlok.

Nedugo nakon što je utakmica počela, odnosno već u petom minutu, dosuđen je jedanaesterac za Vojvodinu. Zukić je izvršio dobar pritisak na jednog odbrambenog igrača Arsenala i primorao ga na grešku prilikom pokušaja iznošenja lopte, te je onda došla do Srećkovića, koji je fauliran. Dosuđen je penal za Vojvodinu, koji je sigurno realizovao Đurić i doveo crveno-bele u vođstvo.

Obe ekipe su igrale otvoreno, ali osim dva solidna udarca Đurića iz daljine, nije viđena nijedna ozbiljna šansa pred bilo čijim golom, da bi u 32. minutu fudbaler Arsenala Sagutkim dobio crveni karton nakon prekršaja s leđa nad Đurićem. Ipak, uz saglasnost šefa stručnog štaba Vojvodine Radovana Krivokapića, ukrajinski tim je umesto njega na teren uveo zamenu sa klupe za rezervne igrače.

Vojvodina je imala nešto veći posed lopte i češće je napadala, ali u 60. minutu, Arsenal je došao do izjednačenja. Posle centaršuta sa desne strane, lopta je izbijena iz šesnaesterca Vojvodine, ali je ona došla do Avagimjana, koji ju je preciznim udarcem sa oko 18 metara poslao uz samu stativu gola Simića.

Od tog trenutka, Ukrajinci su postali za nijansu dominantniji tim na terenu, ali bez pravih prilika za gol, da bi u 83. minutu Vojvodina ponovo došla do prednosti. Korner za crveno-bele je izveo Zukić i dobro centrirao, a u šesnaestercu je udarac uputio Devetak. Golman Budok je odbranio, ali je Devetak iz drugog pokušaja, sa dva metra udaljenosti, postigao drugi gol za Vošu na ovom meču.

Do kraja utakmice, Arsenal je pokušavao da dođe do novog izjednačenja, ali je Vojvodina uspešno zaustavljala sve njegove napade sve do 88. minuta. Tada je Aleksejev iskoristio dobar centaršut sa leve strane i preciznim udarcem sa desetak metara iskosa poslao loptu u dalji donji ugao golmana Toromana, te tako postavio konačan rezultat ove utakmice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter