6
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

JIRKA KOJI OBEĆAVA: Zvezda rutinski savladala nemačkog niželigaša na prvoj proveri u Turskoj (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.19 u 18:52

Crveno-beli pobedom su otvorili drugi deo priprema.

(Od izveštača iz Beleka)

Oni su u Antaliji rezultatom 2:0 savladali nemačkog niželigaša Vaker Nordhauzen.

Crvena zvezda je povela u 3. minutu, Jirka je dobro probio u sredinu, pokušao je da uposli Bena, jedan igrač nemačkog tima je presekao pas, lopta je stigla do Hajdina koji je postigao prelep gol. U 7. minutu Zvezda je mogla do drugog gola, Hajdin je sjajno centrirao, Jirka pokušao glavom, bio je izblokiran, na loptu je natrčao Rodić, šutirao sa pet metara, ali je golman Nordhauzena sjajno napravio paradu. Nemci su uzvratili u 10. minutu kada je šutirao Pihino pored gola. Pet minuta kasnije Rodić je sjajno na levom boku izbacio Jirku koji se kao metak stustio ka golu, vratio loptu u kazneni prostor, sa 15 metara šutirao je Jovičić, ali je golman Nordhauzena bio na mestu.

(VIDEO:YouTube/TV Zvezda)

U 21. minutu je Hajdin ponovo dobro centrirao, a Pavkov zamalo glavom bio neprecizan. Zvezda je prednost duplirala u 28. minutu kada je Rodić vratio loptu do Jovičića, ovaj tukao sa distance i posle očajne intervencije golmana Uliga kom je lopta prošla kroz noge i završila u mreži – 2:0. To je bio rezultat prvog poluvremena.

(VIDEO:YouTube/Football studio)

Nakon odigranih 45 minuta, trener Milojević je odlučio da u nastavku promeni kompletnu postavu i tako da šansu i ostalim igračima. Tokom drugog dela meča i igrači nemačkog tima igrali su otvorenije, pa do dobre prilike za postizanje gola dolaze u 54. minutu, ali se dobro snašao Zoran Popović. U 56. minutu igre prednost crveno-belih mogao je da poveća mladi Dejan Joveljić. On je sam izbio na golmana, ali je sa oko jedanest metera šutirao pravo u njega i dobio samo korner. I pored toga što nema mnogo minuta, Zorana Popović je na ovom meču pokazao da je u veoma dobroj formi, novom dobrom odbranom nakon petnaest minuta igre u drugom delu.

Polovinom drugog poluvremena Mikels je istrčao na pet metara od Zvezdinog gola, ali je to ponovo ‘zatvorio’ Zvezdin čuvar mreže. Nakon nekoliko neiskorišćenih prilika nemačkog tima, ponovo su zapretili igrači kluba iz Ljutice Bogdana. Jevtović je odložio loptu za Gobeljića, on je sa desnog krila oštro centrirao, a šut petom Dejana Joveljića otišao je malo pored gola. Nakon mladog napadača, u 71. minutu Veljko Simić je sebi iskreirao dobru poziciju, ali je njegov volej udarac završio tamo gde i Joveljićev.

FOTO: FK Crvena zvezda

U 75. minutu crveno-beli postižu treći pogodak, koji je poništen zbog ofsajda. Loptu koja je bila namenjena Milijašu, Joveljić je poslao u gol, a sudija je podigao zastavicu zbog poziciji u kojoj se on nalazio. Tokom preostlaih petnaest minuta igralo se kao na malom fudbalu, ‘od gola do gola’. U 87. minutu igre dolazi do nove prilike za crveno-bele, Jevtović je loptu vratio petom, a Gobeljić je sa samo nekoliko metara pogodio stativu. Nakon toga došlo je do novog povratnog pasa Jevtovića, ovog puta Ebesilijo nije uspeo da zatrese mrežu.

Nisu ni igrači Nordhauzebna ostali nemi na ove Zvezdine pokušaje, pa već u narednom napadau nekoliko igrača sjajno je istrčalo kontru. Sa samo par metera šutirali su Gebel, pa Sobota, ali je sve to odbranio Popović i tako sačuvao svoju mrežu, čime je i okončana prva Zvezdina provera.

FOTO: FK Crvena zvezda

Narednu utakmicu u sklopu priprema crveno-beli će odigrati u sredu, kada će im od 15 sati rival biti bečka Austrija.

CRVENA ZVEZDA – NORDHAUZEN 2:0 (2:0)

Stadion: Regnum
Strelci: Hajdin u 3′, Jovičić u 28′,

Crvena zvezda: Borjan, Hajdin, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ben, Marin, Jirka, Pavkov.
Igrali su još: Popović, Gobeljić, Stojković, Milunović, Terzić, Milijaš, Čaušić, Jevtović, Ebisilio, Simić, Joveljić.

Nordhauzen: Ulig, Hajdinger, Ezdorf, Beker, Mikels, Pičinot, Miler, Bejl, Kamlot, Gebel, Andačić.
Igrali su još: Jokanović, Čaftar, Genauš, Šol, Koreš, Sobota, Učar, Šnajder.

0
0

6 Komentara

  1. Pa teske noge su bile i nemackim amaterima.i oni su na pripremama.trend je da se sve proda,al ko ce da kupi pavkova,savica,causica,hajdina i mnoge druge? gde su sad price da postoji mnogo ponuda za njih.ni druga liga kine nece bilo kog od ovih

    0
    0
    Odgovori
  2. Sramota je da jedan bivši evropski prvbak i učesnik lige šampiona koji je pobedio Liverpula igra protiv Nemačkih amatera iz 4 lige. Ako se budemo odmeravali sa takvim timovima ove godine teško će se ponovo konkurisati za ligu šampiona.

    0
    0
    Odgovori
  3. Mora se priznati da je Zvezda znatno ubrzala igru! Hajdin se pokazao kao osveženje na mestu desnog beka, sa pregršt sjajnih centaršuteva. Zadnji vezni su bili najgori i u prvom a pogotovo u drugom poluvremenu! Nemci su imali mnogo šansi baš sa pozicija zadnjih veznih, pogotovo u drugom poluvremenu. Posed lopte u drugom poluvremenu je bio na strani Nemaca, što je bruka za kompletan Zvezdin vezni red,. jer radi se o četvrtoligašu! Jirka je bio ubedljivo najbolji igrač Zvezde, a u drugom poluvremenu golman Popović, što najbolje odslikava igru odbrane i zadnjih veznih!

    0
    0
    Odgovori
    • Kako se lepo Jirka ubacuje iza ledja i otvara u punom sprintu a Jovančić a kasnije i Jovičić ga iskuliraju pa zastanu i promene stranu ili ubace u kazneni i ne bude nista od šanse.
      Čaušića prebaciti u atletski klub.

      0
      0
      Odgovori
    • Slazem se sa tobom, do nekle! Ali ako uzmesh u obzir to, da su pripreme i da trebaju da se chuvaju od povreda, onda mi je ovo OK! Igrali su koliko treba da pobede, a s’druge strane lagano odigrali mech, bez forsiranja! Videcemo kako ce izgledati kako vreme bude odmicalo!
      Pozdrav lazni Lederheade

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter