0
Ostali sportovi

SVETSKO PRVENSTVO: Pehar ostaje u Danskoj, brilijantni Mikel Hansen – Jondal još bolji, ali bez zlata!

Objavljeno: 27.01.19 u 19:22

Rukometaši Danske su osvojili Svetsko prvenstvo pobedom nad Norveškom.

Danci su opravdali ulogu favorita u Herningu i došli do svetskog zlata.

Već u prvom poluvremenu se videlo da Norvežane čeka težak posao. Pored početnog vođstva koje je imala Norveška, Danska je uspela da preokrene sa dva vezana pogotka i od tog momenta ne ispusti prednost do kraja utakmice. Novom serijom je ubrzo bilo i plus četiri za domaćina prvenstva.

Danska je zaista delovala ubedljivo na terenu, Norveška nikako nije uspevala da smanji zaostatak, te je domaćin poluvreme završio sa tri vezana pogotka i vođstvom od 18:11.

Na startu drugog dela utakmice je Norveška dala sve od sebe da se brzo vrati, ali joj to nije polazilo za rukom. Uspeli su da smanje na šest golova razlike, da bi potom usledila nova serija Danaca od pet vezanih pogodaka za 27:16. Tada je i definitivno bilo jasno ko će osvojiti Svetsko prvenstvo.

U pobedničkom sastavu briljirao je Mikel Hansen sa sedam postignutih pogodaka, dok su Olsen i Lauge imali po pet. Na drugoj strani je Magnus Jondal odigrao jednu od najboljih utakmica karijere sa čak deset postignutih golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter