1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

TUŽNA VEST ZA SRPSKU KOŠARKU: Preminuo Boško Đokić

Objavljeno: 26.01.19 u 13:06

Dugogodišnji sportski radnik preminuo je danas u 60. godini.

Đokić je rođen 26. novembra 1958. godine u Beogradu, a bogatu trenersku karijeru je započeo 1987. godine naklupi Slavonke iz Osijeka.

Srpski trener je u karijeri vodio razne klubove, kao što su Zdravlje, beogradski Radnički, Mašinac, Borac, Beočin, Radnički Basket, FMP, Konstantin, Napredak, Slogu i Novi Pazar. Njegov poslednji trenerski angažman bio je upravo sa ekipom Novog Pazara, koji je uspeo da uvede u Prvu ligu Srbije.

Kada su u pitanju inostrani angažmani, radio je kao trener u Avtadoru iz Saratova i Pivovarni u Sloveniji, a 2010. godine bio je i selektor Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, kada su u pitanju momci do 20 godina. Ova generacija stigla je do četvrfinala, gde ih je eliminisao domaćin.

Najveći trenerski uspeh doživeo je sa ekipom Refleksa, kako se nekada nazivao FMP. Đokić je osvojio 2004. godine Jadransku ligu, a naredne godine okitio se trofejom u Kupu Radivoja Koraća.

Svoje veliko poznavanje košarke, pored rada na samom terenu on je iskazivao i kao sjajni kolumnista. Đokić je tako pisao za nekadašnji dnevni list ‘Sport‘, a kasnije je bio i stalni bolger na spezijalizovanom košarkaškom sajtu ‘Koš magazin‘.

Datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Srpska košarka danas je ostala bez velikog trenera i čoveka!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter