0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita/Marin Susic

RIMAC PRED ZVEZDU: Znamo kako protiv njih; EDO MURIĆ: Motivisani smo 200 posto, želimo da ih prvi pobedimo!

Objavljeno: 26.01.19 u 13:55

U 17. kolu ABA lige Cedevita će danas u Domu sportova ugostiti Crvenu zvezdu.

Crveno-beli do sada ne znaju za gorčinu poraza, a ovo će im svakako biti jedno od najvećih iskušenja do kraja regularnog dela.

Cedevita je trenutno druga na tabeli ABA lige sa skorom od 11 pobeda i pet poraza, ispred treće Budućnost, koja ima isti broj pobeda, ali lošiju međusobnu koš-razliku.

– Prvo bih hteo pozvati sve navijače i zaljubljenike u košarku da dođu i pomognu nam. Dolazi Zvezda, bez ijedne izgubljene utakmice dosad u ABA ligi. Prema tome, definitivno mamac za gledaoce i za nas jedan veliki izazov. Jednostavno smo u takvom programu da nema previše vremena da se spremimo nešto specijalno. Međutim, siguran sam da će igrači biti motivisani. Prvu utakmicu nismo izgledali dobro i to je još jedan dodatni motiv i iskreno, nadam se da ćemo sada biti puno bolji. Isto tako i oni su u jednom nezgodnom programu s puno utakmica i mislim da će obe ekipe biti raspoložene i da ćemo odigrati jednu pravu utakmicu, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac uoči subotnjeg derbija.

Cedevita je u Podgorici pokazala da može biti u egalu i u teškim utakmicama sa direktnim rivalima za najviše pozicij

– Mislim da smo, kad smo fokusirani i, pre svega, kad smo energetski dobri, s obzirom da imamo manjak rotacija, pogotovo na unutarnjim pozicijama, pokazali da možemo igrati sa svima. Zvezda nas je prvu utakmicu dobila i sad ćemo videti koliko možemo protiv najbolje ekipe u ABA ligi. Oni na tim pozicijama gde smo mi inferiorni jesu dominanti, ali mislim da smo se i pre susreli sa takvim problemima i dobro smo ih rešili. Mi imamo neke naše prednosti, s obzirom na njihove odbrambene principe i videćemo, dodao je Rimac.

FOTO: KK Budućnost Voli

Krilo Edo Murić željno iščekuje novi susret sa crveno-belima.

– Sigurno nas očekuje težak meč. Oni u ABA ligi još nisu imali poraz, tako da to sigurno puno govori o njima. Igramo kod kuće. Sigurno imamo šanse, samo trebamo izaći pravi, trebamo se boriti i mislim da će ona ekipa koja će više želeti pobedu dobiti utakmicu. Imamo veliku motivaciju da ih prvi dobijemo i sigurno da ćemo uraditi sve za taj cilj. Nadam se da će biti dvorana puna, dolazi možda i najbolja ekipa ABA lige, počeo je Murić.

Nekadašnji igrač Partizana veruje da se Cedevita može odupreti Zvezdi.

– Sigurno smo pokazali, ne samo u Podgorici nego i u puno drugih utakmica, da ako dođemo ‘pravi’ na utakmicu i ako imamo motivaciju na 200 posto, da možemo svakoga dobiti. U nekim utakmicama možda ne izgleda tako, ali ja osećam da ova ekipa ima veliki potencijal i sigurno nismo na maksimumu. Utakmica kao što je ova u subotu stvara prvake. Mi želimo da budemo u vrhu, tako da ćemo morati dobijati takve utakmice i stoga ne vidim razlog da ne damo sve od sebe i da budemo prvi koji će ih dobiti ove sezone, izjavio je Murić.

FOTO: KK Budućnost Voli

Cedevita će i u ovoj utakmici igrati bez centara Karla Žganeca i Marka Banića. Premijerni duel ovog kola zakazan je za danas od 17 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter