0
AdmiralBet ABA Liga

BEOGRAD,SRBIJA,JELEN SUPER LIGA,RAD-FK PARTIZAN,PETAR SKULETIC FOTO_MIROSLAV TODOROVIC

ISTI SKOR, SLIČNA FORMA I BORBA ZA OPSTANAK: Evo šta poručuju treneri pred duel FMP-a i Igokee

Objavljeno: 26.01.19 u 15:28

Košarkaši FMP-a u skopu 17. kola ABA lige na svom parketu dočekuju keipu Igokee.

Ova utakmica dolazi u veoma bitnom trenutku za oba tima, koja su se našla u velikim problmima.

Pred ovaj duel, interesanta je i činjenica da su i FMP i Igokea ostali bez najboljih igrača sa početka. Prvo je Tomislav Zubčić napustio Novo Mesto i otišao u Španiju, dok su ‘panteri’ bez centra Dragana Apića, koji je prešao u Lokomotivu Kuban.

Nekadašnji trener ekipe iz Republike Srpske, a sada FMP-a veruje da njegova ekipa pobedom večeras može da se vrati na pravi put.

– Dočekujemo veoma kvalitetnog protivnika. Oni su ekipa sa puno iskusnih igrača na svim pozicijama. Pobedili su veoma važnu utakmicu u prošlom kolu i sigurno dolaze sa dosta samopouzdanja. Mi smo u seriji od nekoliko poraza i potrebna na je jedna dobra igra da se vratimo na pravi put. Za tako nešto biće potrebno puno truda i borbe. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da na kraju budemo zadovoljni, kazao je Jovanović, koji je na klupi večerašnjeg rivala sedeo od januara do novembra 2014. godine.

FOTO: Igokea/Nenad Vuruna

Trener Igokee Dragan Nikolić smatra da ovo nije presudna utakmica, ali da je veoma bitna.

– Sigurno bitna utakmica i nama i njima u ovom trenutku. Još je šest kola u ABA ligi i ne samo za nas, nego za sve klubove, i one koji se bore za plej-of i one koji se bore za Evropu, a za veliku većinu koja strepi za opstanak je ovo kolo bitno. Još uvek nije ta faza da su presudne utakmice, ali ekipe koje sada ostvare pobedu kupuju sebi mir za završnicu prvenstva. U tom smislu za nas je značajna utakmica. Znamo da FMP igra izuzetno kvalitetno, imaju mladost, dobri su atletski, igraju dobro u tranziciji i mi na sve to moramo da odgovorimo čvrstinom, kazao je Nikolić.

Duel u dvorani u Železniku zakazan je za večeras od 21 čas, a ulaz je slobodan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter