0
Tenis

FOTO: Printscreen

AO: Osaka pokorila Melburn, Japanka stigla do svog drugog gren slema (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.19 u 12:40

U finalu Australijan opena za dame pobedila je Naomi Osaka iz Japana koja je u finalu savladala Petru Kvitovu 2:1 (7:6, 5:7 i 6:4).

Da li svet dobija naslednicu Serene Vilijams? Iako se ‘američka gazela’ još nije povukla iz tenisa, mlada 21-godišnja Japanka Naomi Osaka joj polako preuzima primat. Ona je jutros u Melburnu stigla do svog drugog vezanog gren slema, pošto je u finalu Australijan opena pobedila Petru Kvitovu sa 2:1 u setovima.

Lavovska borba je viđena tokom tri seta, pogotovo u prvom kada nismo videli nijedan ‘brejk’. Ipak, u taj-breku Kvitovoj je popustila kocentracija, što je Osaka iskostistila i sa 7:2 povela je 1:0 u setovima.

Drugi set je bio ‘protkan’ brejkovima. Već u drugom servis gemu Osaka je izubila servis i gubila je sa 2:0, ali je već u narednom gemu uspela da napravi ‘ribrejk’ i izjednači na 2:2. Kvitova je tada pala, pa je odmah izgubila i drugi servis zaredom, te se činilo da je Japanka na korak do osvajanja Australijan opena. Ipak, Čehinja se na vreme probudila i sa dva brejka u desetom i dvanaestom gemu je stigla do 1:1 u setovima.

Odluka o ‘kraljici’ Melburna pala je u trećem setu, tačnije na njegovom početku. U trećem gemu Osaka je uspela da napravi ‘brejk’ što joj je bilo dovoljno za pobedu 6:4 u setovima – 2:1.

Naomi Osaka je prošle godine trijumfovala protiv Serene Vilijams na US openu, a sada je prigrabila drugu veliku titulu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter