0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan odbio nalet Mege, pobeda koja bi mogla da bude ključna (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.19 u 20:51

Košarkaši Partizana savladali su Mega Bemaks u vrlo važnoj utakmici ABA j.t.d. lige rezultatom 98:86.

Pre ovog kola u ligi na Jadranu Partizan i Megu je delila samo jedna pobeda na pozicijama četiri i pet, te je ovaj meč mogao biti ključan u borbi za mesto koje vodi u plej-of.

I baš zato je ova pobeda Partizana veoma važna, a naravno i da zadrži priključak za Cedevitom i Budućnosti na drugom i trećem mestu na tabeli.

Tim Dejana Milojevića je u prvoj četvrtini uspešno parirao četi Andree Trinkijerija, ali je osetna razlika stečena već početkom drugog kvartala.

Tada je odlično igrao Aleksej Nikolić, uostalom kao tokom celog meča, i uz sjajne šuteve sa distance Aleksa Renfroa i Bandže Sija, Partizan je na poluvremenu imao dvocifrenu zalihu – 50:40.

Međutim, Mega je odgovorila odmah posle dolaska sa velikog odmora i ubrzo je crno-bele spustila na pet poena zaostatka, a potom i četiri početkom poslednjeg kvartala.

Međutim, tada sledi velika serija crno-belih od 12:2 i to sa pogotkom Nikole Jankovića ‘dva plus jedan’, potom i dve trojke Alekseja Nikolića. Slovenac je večeras bio nezaustavljiv za Megu.

Međutim, i gosti su imali svog maestralnog igrača, Nikolu Miškovića, koji je igrao gotovo sam protiv crno-belih, ali upravo tako usamljen nije mogao da svom timu donese nešto više od časnog poraza.

Na kraju je Partizan trijumforao rezultatom 98:86, čime je sada na dve pobede više od Mege, uz bolji međusobni odnos, te je tako pitanje plej-ofa gotovo rešeno.

Najefikasniji igrač na ovom meču ubedljivo je bio Nikola Mišković sa 30 poena, a pratio ga je Atić sa 22.

U taboru crno-belih Aleksej Nikolić je imao 20 poena, Si i Renfro su imali po 17, Lendejl 15, a Pejdž 12 poena.

ABA liga, 17. kolo

Subota

Cedevita – Crvena zvezda 84:68
Partizan – Mega Bemaks 98:86

21.00 FMP – Igokea

Nedelja

19.00 Zadar – Krka
18.00 Mornar – Cibona

Ponedeljak

21.00 Olimpija – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter