1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SVETSKO PRVENSTVO: Danci razneli Francuze, poigravali se i ušli u finale

Objavljeno: 25.01.19 u 19:10

Rukometaši Danske prvi su finalisti Svetskog prvenstva u rukometu, pobedom nad Francuskom rezultatom 38:30 (21:15).

Ove dve selekcije već nekoliko godina predstavljaju sam vrh svetskog rukometa i neretko su se susretali u finalima najvećih takmičenja, a ovog puta u polufinalu je jedna selekcija bila mnogo ubedljivija protiv druge.

Danci su od samog starta utakmice stekli prednost i konstantno je iz minuta u minut uvećavali. Kvaliteti Mikela Hansena su Francuzima dobro poznati, ali nisu imali rešenja za njegove bravure.

U prvom poluvremenu je postigao sedam, a ukupno 12 pogodaka. Da ne govorimo o asistencijama iza leđa i lakim pogocima svojih saigrača.

Prelake poene davali su Danci i posle brzog centra, nakon što su Francuzi igrali bez golmana i gotovo čitav minut se mučili da postignu gol, gotovo uvek je usledio pas na centar i gol pre nego što su stigli da proslave gol.

Do kraja susreta Danci su se poigravali u više navrata i sasvim zasluženo sa 38:30 se plasirali u finale. Tamo će čekati boljeg iz duela Nemačka – Norveška koji počinje u 20:30h.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter