0
Evroliga

FOTO: KK Budućnost Voli

EVROLIGA: Budućnost stigla do šeste pobede, Gran Kanarija pala u ‘Morači’

Objavljeno: 25.01.19 u 21:36

U borbi donjeg dela tabele bolji je bio šampion ABA lige.

Budućnost je na svom parketu sa 75:70 porazila Gran Kanariju te ova dva tima sada imaju isti skor.

Veoma dobro je počeo crnogorski tim utakmicu, sa ubačenih 27 poena u prvom kvartalu. Međutim, Gran Kanarija je uspela da isprati ovakav ritam crnogorskog tima i ne dozvoli da se Budućnost odlepi. Do poluvremena se desio veliki pad igri Budućnosti i jedna od najlošijih četvrtina ove sezone.

Crnogorci su za deset minuta igre postigli samo devet poena, ali nije puno bolji bio ni španski tim koji je preuzeo vođstvo, ali nije iskoristio ovakav razvoj situacije da se odlepi. Budućnost je na startu drugog poluvremena ponovo podigla ritam, vratila prednost, a taj period je i najznačajniji za pobedu na ovom meču.

Još jedan odličan meč odigrao je Noris Kol koji je ubacio 20 poena i imao po pet asistencija i skokova. Najkorisniji igrač duela bio je Goga Bitadze sa 16 poena, sedam skokova i dve asistencije, ukupan indeks 27. Sim-Sender Vene bio je najbolji na drugoj strani sa 16 poena.

EVROLIGA, 20. kolo:

Četvrtak:

Fenerbahče – Olimpijakos 90:75
Makabi – Panatinaikos 84:75
Armani – Žalgiris 80:70
Real Madrid – Efes 92:84

Petak:

Himki – Bajern 60:71
Darušafaka – Baskonija 80:75
Budućnost – Gran Kanarija 75:70

21.00 Barselona – CSKA

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter