2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Velika šteta – Zvezda pala u uzbudljivom finišu, Van Rosom doneo pobedu Valensiji u poslednjim sekundama

Objavljeno: 23.01.19 u 20:46

Valensija je obezbedila plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Španski tim je večeras u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ sa 82:81 pobedio Crvenu zvezdu.

Fenomenalno je utakmicu otvorio Bojan Dubljević za kojeg Maik Cirbes nije imao nikakvo rešenje. Pogodio je jednu trojku crnogorski centar, zatim još jednu za prednost od 6:0, kada je seriju Valensije prekinuo Boriša Simanić. Međutim, nastavio je Dubljević da poentira i tako nanizao svojih osam poena. Tomić je reagovao i umesto Nemca ubacio Majkla Odža, međutim to nije omelo Bojana Dubljevića koji je svoj deseti poen ubacio u četvrtom minutu utakmice.

U tim momentima činilo se da crveno-beli uz dosta nervoze teško dolaze do poena, dok je potpuno drugačija slika bila na drugoj strani. Stratos Perperoglu je zatim poveo Zvezdu i vratio je sa rezultatskog ponora na samom startu utakmice. Šutem preko ruke Grk je postigao prvu trojku za Zvezdu na dva minuta do kraja prve deonice, a zatim i drugu. Potom je trojku pogodio i Filip Čović nakon što je ušao u igru, pa je Zvezda na prvi odmor otišla sa ‘samo’ minus četiri.

Ovaj deo utakmice je u potpunosti pripao domaćinu, kraj prve i početak druge deonice. Prvom trojkom na utakmici posle nekoliko promašaja iz igre Bili Beron je doneo vođstvo Crvenoj zvezdi od 23:21, to je bila serija od tada već devet poena. Sve do polovine drugog kvartala trajao je ovaj nalet Zvezde koja je imala seriju od 16:3 i najveću prednost na utakmici od šest poena. Zaigrali su tada bolje Španci, ali ni Zvezda nije pala. Stratos Perperoglu je igrao sjajno za par minuta u finišu prvog poluvremena postigao je šest poena, ukupno je imao 18.

FOTO: STARSPORT

Sa plus dva Zvezda je završila prvo poluvreme, a drugo je počelo tek tada prvim poenima Reglenda. Nastavio je sa dobrom igrom i Bojan Dubljević, ponovo protiv Cirbesa. Nanizao je nekoliko poena Crnogorac, skupio ih tada 19, da bi Dio trojkom doneo plus sedam gostima. Trojkom iz ćoška Dubljević donosi dvocifreni plus Valensiji na pola treće četvrtine. Dao je šansu Tomić i Dušanu Ristiću, što se ispostavilo kao odličan potez. Mladi centar se odlično snašao, pogotovo u napadu, te postigao nekoliko važnih koševa.

Na startu četvrte deonice Mohamed Faje ubacuje trojku, zatim dva vezana koša Reglenda kojim Zvezda dolazi do minusa od dva poena. Dio i Tomas drže u prednost španski tim, međutim onda je proradio Filip Čović. Plejmejker Zvezde je prvo iznudio tri slobodna bacanja, a nekoliko napada kasnije nakon odličnog prodora pogodio uz faul, te doneo prednost Zvezdi od dva poena na isto toliko minuta do kraja utakmice. Uz nekoliko uzbudljivih napada, nakon tajm-auta Milana Tomića je na 15,4 sekundi do kraja Džo Reglend poentirao posle sjajnog polaganja i doneo Zvezdi prednost od jednog poena. Potom je pogodio i Sem Van Rosom na 3,4 sekunde do kraja i crveno-belima je ostalo malo vremena do kraja. Loše su crveno-beli odradili poslednji napad i nisu ni šutirali za pobedu.

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda – Valensija 81:82

Hala: Aleksandar Nikolić

Gledalaca: 5.898

Sudije: Mogulkoč, Silva, Tepnije

Crvena zvezda: Regland, Čović, Kešelj, Perpreroglu, Davidovac, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo

Valensija: Garsija, Abalde, Laberi, Dio, Van Rosom, Tomas, Tobi, Dubljević, Martinez, Met Tomas, Sastre, Dornekamp

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter