0
Domaći fudbal

MAJSTORIJE PAVKOVA ZA SJAJAN POČETAK GODINE: Zvezda ‘osmicom’ obeležila prvi izlazak na teren (FOTO)

Objavljeno: 22.01.19 u 19:04

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Akritasa, kiparskog drugoligaša koji trenutno zauzima 13. mesto na tabeli, ujedno i prvo „ispod crte“ za opstanak, rezultatom 8:1 u prvom pripremnom meču pred prolećni deo sezone 2018/2019.

Za razliku od utakmica koje će biti odigrane u Antaliji, a gde će HotSport imati svog predstavnika, ova je odigrana iza „zatvorenih vrata“.

No, zahvaljujući zvaničnom Tviter nalogu Crvene zvezde imali smo kakav-takav uvid u dešavanja na terenu. I, ako je suditi po njima, navijači imaju razloga za optimizam.

Već na samom početku viđen je pogodak zbog kog nam je žao što nije bilo prenosa. Milan Pavkov je sa ivice kaznenog prostora lobovao čuvara mreže kiparskog tima, inače visokog preko dva metra!

Nastavio je Pavkov da briljira, pa je progirao petom Jevtovića, ali drugog gola nije bilo u 14. minutu, kao ni osam minuta kasnije, kada je pokušao Meleg.  U 27. minutu Ebisilio je započeo napad, Jevtović probao, ali je udarac izblokiran, da bi Aleksa Terzić loptu uputio preko prečke.

No, tri minuta kasnije, vođstvo je duplirano. Centrirao je Holanđanin, Čaušić sa druge stative pogodio prečku a Milunović odbitak smestio u gol za svoj prvenac u crveno-belom dresu. 

Nije Jevtovića hteo gol, pošto je izblokiran u 34. minutu nakon centaršuta Kafua, ali je zato kao asistent doprineo trećem golu Zvezde, koji je postigao upravo Kafu. Zvezda je na poluvreme otišla sa 4:0 nakon pogotka Ebisilija, kome je prethodila nova minijatura Pavkova, ali je oštar centaršut Gobeljića koji je uhvatio „makazicama“ ipak završio tik pored gola.

Devet minuta igre bilo je dovoljno Zvezdi da u drugom poluvremenu postignu prvi gol, a strelac je bio Hajdin nakon kornera i dobrog skoka Babića.

Erik Jirka je ubrzo potom pogodio prečku, ali je ipak prednost nastavila da raste, nakon što su mrežu rivala tresli Babić posle kornera Marka Marina i Dejan Joveljić, na asistenciju Alekse Vukanovića. 

Do kraja meča Kiprani su uspeli da pogode mrežu preko Lukaidisa, a konačnih 8:1 postavio je Vukanović u poslednjim momentima utakmice.

Ovo je jedini susret koji će crveno-beli odigrati na Kipru, naredne provere na programu su u Turskoj, tačnije Antaliji, počev od 28. januara.

Crvena zvezda, prvo poluvreme

Popović – Gobeljić, Savić, Milunović, Terzić – Čaušić, Meleg – Kafu, Ebisilio, Jevtović – Pavkov

Crvena zvezda, drugo poluvreme

drugom: Stanković – Hajdin, Stojković, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Jirka, Marin, Vukanović – Joveljić

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter