0
Američki fudbal

NFL: Produžeci i drama u oba konferencijska finala – Remsi i Patriote u Superboulu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.01.19 u 16:05

Ljubitelji američkog fudbala istinski su mogli da uživaju u duelima četiri najbolje ekipe ove sezone, u kojima domaći teren nije odigrao presudnu ulogu.

Priča se svela na dva imena. Posle četiri meseca od početka sezone i velikih borbi, preostao je još jedan meč, onaj najveći, u Superboulu u Atlanti.

Tamo će se sastati Los Anđeles Remsi i Nju Ingland Petriotsi, što će biti repriza Superboula od pre 17 godina kada je Tom Brejdi vodio tim iz Bostona do prve titule pobedom baš protiv franšize Remsa, koji su tada bili iz Sent Luisa.

Los Anđeles Remsi su do velikog finala stigli pobedom od 26:23 nad Nju Orleans Seintsima u bučnom Superdomu, gde su nadomestili loš start i zaostatak od 13:0, a potom i 20:10. U trci sa vremenom uspeli su da dođu do pogođenog šuta za tri poena za produžetak.

Tamo je prvi napad dobio Dru Bris, ali je dozvolio sebi veliki luksuz da mu odbrana Remsa preseče loptu na sredini terena i Džered Gof je pomerio lance taman toliko da Greg Zurlajn pogodi pobedonosni šut sa prilično dalekih 57 jardi.

(Izvor: youtube / NFL)

Nju Ingland je takođe na gostovanju stigao do Superboula, i takođe posle produžetka. Patriote su posle prvog poluvremena vodile sa 14:0 i potpuno su zaustavile potentni napad Kanzasa. Međutim, Mahoums i drugovi su se probudili u nastavku i priredili spektakl u poslednjoj četvrtini u kojoj je rezultat bio 24:14.

U reviji tač-daunova, izjednačenje domaćinu je doneo Harison Batker pogotkom za tri poena, ali je novčić na podbacivanju bio na strani Toma Brejdija, koji je dobio loptu u ruke i to iskoristio po ko zna koji put.

Odveo je ekipu do tač-dauna koji je postigao Burhed trčanjem za krajnju pobedu od 37:31. Veliko finale igra se u noći između 3. i 4. februara u Atlanti.

(Izvor: youtube / NFL)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter