0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic & Domagoj Vrana

ABA LIGA: Cibona rutinski savladala Olimpiju, sjajna partija Bundovića (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.19 u 20:51

Košarkaši Cibone upisali su trijumf u pretposlednjem duelu 16. kola ABA lige.

Oni su Košarkaškom centru ‘Dražen Petrović’ rezultatom 87:70 savladali Olimpiju.

Izabranici Ivana Velića bolje su ušli u ovu utakmicu i serijom od 5:0, poenima Markote stigli do početne prednosti. Prednost je od tog trenutka samo rasla, a u jednom moentu je nakon pogotka Bundovića iznosila i devet poena razlike. U nastavku su domaći igrači igrali sve bolje i čini se rutinski stigli do trijumfa protiv ekipe iz slovenačke prestonice. U poslednjem periodu potpuno su pali izabranici Saše Nikitovića, a jedina svetla tačka kada je u pitanju igra njegovog tima večeras je treća deonica.


FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic & Domagoj Vrana

Navjiše poena u pobedničkoj ekipi postigao je Filip Bundović, 21 uz četiri skoka, a pratili su ga Markota sa 17 i pet skokova, odnosno Ljubičić sa 12 i Novačić sa 11. U sasatavu Olimpije Lapornik je nanizao 18 poena, dok su Špan i Badžim sakupili po 11.

Nakon ovog kola Cibona se nalazi na šestoj poziciji sa skorom od sedam pobeda i devet poraza, dok je Olimpija na 10. poziciji sa dva trijumfa manje, odnosno dva poraza više. U narednom kolu Cibona gostuje barskom Moranru, dok Olimpija dočekuje aktuelnog šampiona, ekipu Budućnosti iz Podgorice.

ABA liga, 16. kolo

Petak
Krka – Igokea 69:71

Subota
Zadar – Partizan 92:97
Crvena zvezda – FMP 79:62
Mega Bemaks – Mornar 82:80

Nedelja
Cibona – Olimpija 87:70

Ponedeljak
18.00 Budućnost – Cedevita

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter