0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘NEMA BOLJEG PRIMERA’: Trener Zadra podseća na pobedu u Beogradu pred dolazak Partizana u Hrvatsku

Objavljeno: 18.01.19 u 16:29

Trener Zadra Ante Nazor nada se sličnom meču protiv Partizana, poput onog koji je odigran u prvom delu sezone.

Tada je Zadar, iako poslednjeplasirani tim na tabeli, savladao crno-bele i naneo im najteži udarac ove sezone. Iz Humske najavljuju ‘osvetu’, ali i pohod na pobedu koja bi im bila veoma važna u borbi za plej-of.

Posle 15 utakmica Partizan ima skor od devet pobeda i šest poraza, a Zadar je trenutno na pet trijumfa i 10 poraza.

– Ovo je utakmica od velikog značaja, ne treba da naglašavam šta bi nam pobeda značila za očuvanje statusa u ABA ligi – rekao je Nazor.

U prvom meču ova dva tima u beograskoj Areni Zadar je slavio pobedu od 95:85. Nakon tog meča je Nenad Čanak podneo ostavku, a potom ga nasledio Andrea Trinkijeri.

– Od našeg poslednjeg susreta, Partizan je kvalitetnija ekipa, imaju dosta manevarskih igrača, zbog čega moramo odseći njihovu spoljnu od unutrašnje linije. Pred nama su veliki energetski zahtevi kako bismo parirali u odbrani i skoku, a nema boljeg primera kako to raditi od utakmice koju smo dobili u Beogradu.

– Mi smo promenili plejmejkera, na visokim pozicijama doveli Dašića i Žorića, igrače koji dugo nisu igrali, izgubili Magaritija… Puno je to promena i treba vremena da se prebole dečje bolesti i pronađe hemija među igračima. Mi smo u tom procesu, ali i Partizan oscilira. Trebamo smanjiti na minimum razdoblja naše loše igre i iskoristiti njihove slabosti – rekao je Nazor za klupski sajt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter