0
Fudbal

AZIJSKI KUP: Japan bolji od Uzbekistana za prvo mesto, istorijski rezultat Omana

Objavljeno: 17.01.19 u 16:40

Jedna pobeda Omanu bila je dovoljna za prolaz u narednu fazu.

I to ova poslednja, danas protiv Turkmenistana od 3:1.

Ovo je prvi put u istoriji da se Oman domogne naredne faze na Azijskom Kupu u četvrtom učešću. Kano je u 20. minutu doneo prednost Omanu, ali je u smiraj poluvremena Anadurdjev doneo izjednačenje i nadu Turkmenistanu koji se takođe borio za prolaz u narednu rundu.

Puno prilika na obe strane u drugom delu utakmice, ali nerealizovanih. Sve do 84. minuta kada je Kano ovoga puta bio u ulozi asistenta, a strelac je bio Al Gasani koji je doneo prednost Omanu. Pobedu i prolazak dalje je u nadoknadi utakmice potvrdio Musalami.

U istom terminu je Japan sa 2:1 savladao Uzbekistan i naneo mu prvi poraz na turniru. I to tek nakon preokreta pošto su Uzbekistanci poveli u 40. minutu kada je Hamadanov odlično uposlio Šomurodova, a on savladao Šmita. Ali već iz sledeće akcije Japana usledilo je izjednačenje.

Jošinori Muto, fudbaler Njukasla pogodio je mrežu Nesterova nakon što ga je odlično proigrao Muroja. U 58. minutu je Šiotani doneo pobedu japanskom nacionalnom timu, a Uzbekistan do kraja nije uspeo da dođe do boda koji bi im doneo prvu poziciju u grupi na kraju ove faze takmičenja.

AFC AZIJSKI KUP – 3. kolo

Četvrtak

GRUPA E

17.00 Liban – Severna Koreja
17.00 Saudijska Arabija – Katar

GRUPA F

Oman – Turkmenistsan 3:1 (1:1)
/Kano 20, Al Gasani 84, Al Musalami 90+3 – Anardudjev 41/

Japan – Uzbekistan 2:1 (1:1)
/Muto 43, Šjotani 58 – Šomurodov 40/

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter