0
ATP

FOTO: Prva/Printscreen

SRĐAN ĐOKOVIĆ ODGOVORIO VANJI GRBIĆU: Novak nije bio bolestan!

Objavljeno: 16.01.19 u 11:55

Veliku polemiku izazvala je jučerašnja izjava odbojkaške legende Vladimira Grbića da je pravo čudo kako se Novak Đoković probio kroz sistem pored silnih zdravstvenih problema koje je imao.

Vladimir Grbić juče je gostovao u emisiji ‘Jutro sa Jovanom i Srđanom’ gde je govorio o tome da je sistem rada stručnjaka i mladih sportista pogrešno postavljen. Dotakao se i teme Novaka Đokovića.

– Novak je jedan kauzalitet, ‘nesretan slučaj’. Da uzmete Novaka sa njegovim predispozicijama i stavite ga u ovdašnji sistem sporta, da ga stavite sa tim njegovim problemima – dioptrijom, astmom, alergijom – njega bi škartirali! Ja vam garantujem da se 95 posto trenera koji rade sa decom ne razumeju u rada sa decom – rekao je Grbić.

Jutros je kod Jovane i Srđana gostovao otac Novaka Đokovića Srđan i istakao da nije tačno da je njegov sin imao zdravstvenih problema i da su to bile očajne dijagnoze naših lekara.

– To nije tačno. Njega su ovde lečili pogrešno od astme, a on je imao duplu devijaciju desne nozdrve. Imao je tešku operaciju u Milanu i tu devijaciju smo ispravili. Nije imao astmu. Alergije, dioptrije, u to vreme nije imao ništa. Molim samo da te proizvoljne priče koje su čuli sa nekih strana ne iznose u medije, neka dođu pa ću im lepo reći ja ili neko iz porodice. Nema razloga da stavljamo Novaka u kontekst neuspešnog ili čoveka koji nije bio spreman za sport kao dete – rekao je Srđan Đoković i dodao:

– Njega su Amerikanci proglasili za jednog od najspremnijih sportista u istoriji, sada je među deset najspremnijih. Kako je mogao neko ko ima te zdravstvene probleme to da uspe. Tako je jedan naš stručnjak iz teniskog sporta je nagrdio Novaka pre oko 15 godina pa je porodici napravio pakao od nekoliko godina. Govorili da ima bolesno srce, bolesnu petu, tako neke gluposti. Pustite to, uživajte još ovih nekoliko godina. On se sada desio i ko zna kad će se ikad više desiti.

Srđan Đoković je otkrio i neke ciljeve svog sina u narednom periodu.

– Njegova želja je da sve rekorde koje imaju Federer i Nadal prebaci na svoju stranu. Preambiciozan je i predobar on da to ne bi učinio. Da nije bilo one povrede, sad bi bio na korak od ostvarenja tog cilja. I, verujte, on će to i da uradi – rekao je Srđan Đoković.

Ceo intervju sa ocem našeg najboljeg sportiste Novaka Đokovića možete pogledati OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter