16
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HS ANALIZA: To nije filozofija Terzića, Milojevića i Zvezde, da li bi ‘Delije’ trebalo da očekuju novog štopera? (ANKETA)

Objavljeno: 14.01.19 u 18:25

Odlaskom Miloša Degeneka ostalo je upražnjeno mesto štopera, iako iz Crvene zvezde poručuju da su na toj poziciji kompletni i da pojačanja neće biti.

Miloš Degenek nije više član Crvene zvezde, fenomenalni reprezentativac Austalije postao je novi štoper saudijskog Al Hilala za oko četiri miliona dolara. Crveno-beli su u celoj priči prošli više nego dobro, momak iz Knina u Beograd je stigao za 200 hiljada evra, a imao je klauzulu da može da ode za tri miliona evra. Crvena zvezda je ‘ni kriva, ni dužna’ zaradila skoro milion ‘zelenih’ više. Sada se postavlja pitanje da li je prodaja Miloša Degeneka posle svega šest meseci bila planirana ili ne?

Odogovor na to pitanje jasno je dao generalni direktor Crvene zvezde i čovek koji je preporodio nekada evropskog šampiona, Zvezdan Terzić. Svi fudbaleri šampiona Srbije su na prodaju, jer se od toga živi. Bar još neko vreme dok se finansije ne budu potpuno stabilizovale.

– Zvezda živi od prodaje igrača, naš posao je da kupujemo jeftino, a prodajemo skupo i da od te razlike klub živi. Dovođenjem Nemanje Milunovića bilo je jasno da će jedan štoper otići – rekao je pre tri dana novinarima Zvezdan Terzić.

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda na poziciji štopera za sada ima četvoricu igrača Vujadina Savića, Srđana Babića, čini se otpisanog Rašida Samuilu i novajliju Nemanju Milunovića. Ono što ‘bode oči’ jeste trio Vujadin Savić – Srđan Babić – Nemanja Milunović gde bi dvojica od trojice navedenih trebalo da budu štoperski tandem. Što bi sam generalni direktor Zvezdan Terzić rekao, tri nekompatibilna igrača, fudbalera sa istim fudbalskim karakteristikama. Od kada je Vladan Milojević trener Crvene zvezde u poslednjoj liniji smo gledali ‘miks’ jednog jakog, skočnog i ne toliko brzog štopera i jednog nižeg okretnog i pokretnog. Prošle sezone to je bio sjajni Francuz Damjan Le Talek, a ove jeseni Miloš Degenek. Sada takvog tipa igrač nema u ‘rosteru’, što dovodi do jasnog zaključka…

Crvena zvezda će sigurno pokušati da angažuje još jednog centralnog beka, ali neće brzati. Crveno-beli mogu proleće da izguraju sa triom Savić-Milunović-Babić, ali je pitanje da li tako mogu u Evropu već predstojećeg leta. S druge strane, poželjnije je sada pronaći zamenu za Miloša Degeneka kako bi se odbrana uigrala do jula, koji će brže nego što se to čini…

Jasno je da rečima da je pozicija štopera kompletirana, generalni direktor Zvezdan Terzić skinuo pritisak javnosti sa svojih i pleća sportskog direktora Mitra Mrkele, a nema sumnje da će ‘dva iskusna fudbalska lisca’ dobro prečešljati tržište do 8. februara kada se zatvara srpska fudbalska pijaca.

Da li se slažete sa nama da će uprava Crvene zvezde dovesti još jednog štopera?
Loading ... Loading ...
0
0

16 Komentara

  1. Pero, nema ja sto da se krijem, niti sam toliko pametan … sem sto cinjenice znam i dugo pamtim … razloge od formiranja blizanaca … vuci, nije sam i da je za sve on kriv, u odnosu na ljude u i oko zvezde i partizana koji su nasli svoj interes … Pero, ti si zaludjen kao veliki broj zvezdasa i partizanovaca … u smisljenu medijsku kampanju oko blizanaca … po potrebi. vreme ce nadam jednog dana nadam se sve pokazati … pozdrav i uzivaj

    0
    0
    Odgovori
  2. NS, jasno je da sam navijac partizana ( GROBAR ) u moje vreme delili smo se na navijace partizana i zvezde. na sve utakmice zvezde i partizana a pogotovu na derbije zajedno isli-gledali na sve strane stadiona gde se do ulaznice moglo doci … bas smo se DRUZILI (utakmice su se igrale na stadionu JNA). uzivali u viteskom nadmetanju, lepim potezima, driblinzima, proigravanju i golovima sa obe strane … sve do dolaska u zvezdu bugarskog a pogotovo miljanica (do tada uticaj vlasti je bio tolerantan … sa blagom prednosti na stranu hajduka i zvezde) 1996 godina bese prelomna … od sajbera sve je krenulo naopako … ALI … ovako NIKAD I NIGDE … NE, kao od one cuvene noci: kad vucic upade u rupu i zvezdu proglasi za drzavni projekat … a u partizan dovede i postavi svoje ljude … ljudi koji od partizana napravise ovo sto danas imamo… da sve rade na stetu partizana a u korist zvezde … dugo sam i sam u sportu bio i dobro znam sta se i kako radilo … a kako se danas radi …

    0
    0
    Odgovori
    • A što si ti anoniman kad si tako pametan i kad je jedini problem Vučić. Stisnes ako imaš ono izmedju nogu i bup ja tako mislim. Da si se bavio sportom pogotovo u tvom klubu dobro bi znao da je vojna vrhuška godinama sprovodila silu jer joj se moglo. Batali ti Zvezdu ona je druga dimenzija oduvek a vi ste samo opterećeni kompleksom koji nosi isto ime ali šta ćete tako je to. Što se ne žališ na košarku gde država sipa lovu u tvoj klub a vi trošite i uživate. A da i pored tolike love i tu je Zvezda Zvezda i opet je verovatno kriv Vučić tako su vam objasnili ovi vaši.

      0
      0
      Odgovori
    • Све је то лијепо што говориш, чак сам и био на Кошеву 1986. године у „чувеном“ завршном колу и 7 од 9 намјештених утакмица. Поента је да ниси овако причао када је Партизан освајао и 6 титула у низу (добри ти били и Дачић и Тадић) у фудбалу, па 13 (ваљда) у кошарци и сада када мало ЦЗ доминира то је дно-дна. Да напоменем, послије „Шајбера“ је била и титула „Чилеанаца“, па 1991. и Бари….. Цијемим све старије и нормалније навијаче, али си ти далеко од реалног (ево овакав какав сам ЦИГАН гледао сам све три утакмице Партизана са истока и навијао за исти против Порта, Реала, Марсеја – а ти си „ликовао“ након пораза од ПСЖ-а, Ливерпула). Позззз

      0
      0
      Odgovori
    • Слободно се потписуј као „гробар“ и гледај како раде Вучела и екипа. Дефинитивно (а не тефинитивно) си разочаран резултатима клуба за који навијаш за разлику од мене који сам чекао добрих 25 година за конкретније резултате у европским куповима који су реално изнад очекивања када се узме све у обзир што се догађа са данашњим фудбалом (гдје је пресудан новац)!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter