0
Evropske lige

GEST VREDAN DIVLJENJA: Kuba Blaščikovski pristao da igra bez plate, a onda još nagradio saigrače!

Objavljeno: 14.01.19 u 13:07

Poljski fudbaler pokazao je na delu šta znači voleti klub.

Veliko poštovanje stekao je Blaščikovski u domovini, a sada će ono biti još veće.

Tridesettrogodišnji vezista odlučio je da se vrati u klub u kom je napravio prve fudbalske korake i stekao afimraciju, Vislu iz Krakova. Ovo ne bi bilo ništa čudno, kada su u pitanju fudbaleri u poznim igračkim godinama, ali kada su u pitanju lični uslovi igrača,  tu je došlo do nečeg nesvakidašnjeg.

Naime, nekadašnji igrač Borusije iz Dormtunda pristao je da bez plate nosi dres voljenog tima. Pored toga on je otišao i korak dalje pa će na račun Visle uplatiti 300 hiljada evra, kako bi ostali igrači tima iz Krakova primili plate. Pre odlasku u Nemačku popularni Kuba je nosio dres upravo ovog kluba, a njegov gest sa divljenjem su istakli navijači jednog od najboljih timova Bundeslige.

Za Vislu je Blaščikovski je nastpuio 50 puta u sezoni kada su osvojili šampionski trofej, a u Nemačkoj je pod palicom Jirgena Klopa još dva puta osvajano titulu državnog prvaka. Za nacionalni tim upisao je 104 nastupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter