0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

ALEKSEJ NIKOLIĆ: Monako ima opasnog ‘reketaša’, ali i ‘revolveraša’!

Objavljeno: 14.01.19 u 21:12

Košarkaši Partizana sutra od 19 časova dočekuju Monako u trećem kolu druge faze Evrokupa u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Posle pobede nad Albom vera u prolaz u nokaut fazu Evrokupa se vratila. Da bi se u tom zacrtanom cilju uspelo neophodno je sutra pobediti Monako, koji je ove sezone već igrao u Beogradu protiv Crvene zvezde i slavio. Teškog posla svestan je i prvotimac ‘parnog valjka’ Rade Zagorac.

– Težak posao je pred nama, igramo protiv ekipe koja je prošle sezone napravila veliki uspeh u FIBA Ligi šampiona. Imaju dosta interancionalaca, dobro jezgro francuskih igrača i kvalitetnog trenera. Dovoljno o njima govore rezultati u Evrokupu – rekao je Rade Zagorac novinarima u dvorani ‘Aleksadnar Nikolić’.

U grupi svi timovi imaju isti skor po pobedu i poraz.

– U grupi je izjednačena situacija, nije tajna da utakmice kod kuće moraju da se dobijaju ili bi bar trebalo da se dobijaju kako bi se kvalifikovalo u narednu fazu. Možda je malo veća odgovornost i pritisak na nama, ali ne sumnjam da ćemo se izboriti sa tim i da radimo na tome kako bismo sutra bili na nekom optimalnom nivou – rekao je Rade Zagorac.

Plejmejker Partizana Aleksej Nikolić otkrio je i od koga preti najveća opasnost u redovima Monaka.

– Reket pod kontrolom drži Elmedin Kikanović. Derek Nidam igra na obe strane, bekovi dobro šutiraju. Trener Sašo Filipovski je dobro složio mozaik i znaju šta treba da rade – rekao je Nikolić i dodao da je situacija u grupi veoma zamršena:

– Treba da se igra do kraja kakva god utakmica bude, jer se nikad ne zna koje kombinacije mogu da budu na kraju kad se sve završi… Ali, rano je da se još o tome razmišljati, bitno je da mi dajemo maksimum na svakoj utakmici i da ne razmišljamo previše unapred.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter