5
Domaći fudbal

FOTO: niscafe.com

TRAGEDIJA: Ugašen jedan od najstarijih srpskih fudbalskih klubova!

Objavljeno: 13.01.19 u 11:00

A pre samo nekoliko meseci proslavio je 100. godišnjicu postojanja.

Tačnije, pre svega tri meseca OFK Sinđelić iz Niša proslavio je svoju stogodišnjicu, ali je juče definitivno odlučeno da klub istupi iz Srpske lige – Istok, i prestane da radi.

Budžet kluba na godišnjem nivou je 4.000.000 dinara, a kada se pojavila finansijska obaveza prema bivšem igraču Aleksandru Komadini od 30.000 evra, to je bio preveliki udarac za Sinđelić.

– Tragedija i stvarno žalostan dan na stadionu Sinđelića. Mi više ne funkcionišemo, nema nastavka takmičenja. Dalje nema, jer smo došli do samog kraja. FK Sinđelić koji je proslavio sto godina postojanja više neće postojati i neće se takmičati. Osnivačka Skupština na proleće, da se formira novi klub i krene od nule – rekao je za portal ‘Srbijasport’ Zoran Anđelković, jedan od članova Skupštine kluba.

Biće podneta krivična prijava protiv bivšeg predsednika kluba Dragana Đorđevića, ali je jedina dobra vest u celoj priči što će nastaviti da radi omladinska škola ovog bivšeg srpskog Prvoligaša.

0
0

5 Komentara

  1. nista novo … jedan po jedam klub sa imenom, tradicijom … koji nije u direktnoj vezi i pod kontrolom zvezde se gasi … tako na isti nacin ode i kulski hajduk. sa dugom tradicijom. ostala je vosa, zahvaljujuci programu drzavnog projekta-zvezda. jer se drzavni projekat gradio trasom: subotica, novi sad, beograd, krusevac, nis, surdulica, vranje. trasa: klubovi prijatelji zvezde … svi koji na toj trasi nisu, nisu dobro prosli a jos ako su se suprostavljali zvezdi na TERENU i VAN NJEGA. … sad su svi svesni da se prijateljstvo gradi, dogradjuje i njihov opstanak za zvezdu vezuje … to je najbolji primer medju sve primere PARTIZAN. srecno i svu srece u srpskom fudbalu trazite u zvezdi to jest od ljudi u i oko zvezde.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tragedija jeste.
    Poginuo je klub Sinđelic koji ima 100g.Ubio ga Dragan Đorđevic.
    Svaka druga teorija je besmislena.
    Potpisati nekom da prihvatas platu 2850€ mesečno i daješ mu neke rate i to
    Januar 350€
    Februar 500€
    Mart 500€
    April 500€
    Maj 500€
    Jun 500€
    Plus mesečno 200€ kao sp.direktor
    Ugovor je napravljen 16.01.2012g.
    Posebna premija još 2000€ ako Siđelic ostane u Prvu ligu da mu se isplati 01.07.2012g.
    Aneks ugovor ima da može napustiti klub bez obeštećenja u letnjom prelaznom roku 2012g.
    Tako stoje stvari radi istine.
    Prosta verzija je da ima mesecna primanja 3550€.
    Takve plate 2012g.nisu imali ni igraci u Zvezdi i Partizanu.
    April 500€

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter