0
Fudbal

KAD SUDIJA ZABORAVI NAOČARE U DRUGOM ODELU: Ovo nije penal?! (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.19 u 17:42

Neke sudijske odluke ljubitelje sporta sa pravom nateraju da se zapitaju (u najboljem slučaju) u kompetentnost i kvalitet arbitra, dok u onom najgorem u sumnju budu dovedeni njegovi integritet, čast i poštenje.

Jedna takva situacija dogodila se na meču između favorita Japana i autsajdera Omana u okviru 2. kola F grupe Azijskog kupa. Navijači su očekivali da će Japan bez problema stići do pobede, ali da nije bilo arbitra iz Malezije Mohda Amirula Izvana, pitanje je da li bi fudbaleri tima iz zemlje izlazećeg sunca do pobede i došli.

Nisu blistali Japanci, ali su dva „poklona“ bila dovoljna za trijumf. Prvo je u 26. minutu defanzivac Omana faulirao Genkija Haragučija van šesnaesterca, ali je arbitar iz Malezije video čist prekršaj za najstrožu kaznu, što je Haraguči iskoristio i pogodio za 1:0.

Ukoliko je postojalo opravdanje za taj trenutak, s obzirom na to da je bilo „blizu“, situacija iz smiraja prvog dela meča predstavlja popriličnu mrlju u karijeri ovog 32-godišnjaka.

 

Pogledajte sporne momente u video snimku ispod:

Japan ima dve pobede i obezbedio je plasman dalje, dok Oman posle dva kola nema bod. Kako u ovim trenucima i Uzbekistan vodi protiv Turkmenistana 4:0, jasno je da će oni uz Japan proći u narednu rundu.

U meču odigranom ranije danas, Katar je sa 6:0 protiv Severne Koreje obezbedio plasman dalje u grupi E.

Azijski kup, 2. kolo

E grupa

Katar – Severna Koreja 6:0

F grupa

Japan – Oman 1:0

Turkmenistan – Uzbekistan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter