0
ATP

FOTO: STARSPORT

AUSTRALIJAN OPEN: Troicki i Kecmanović u glavnom žrebu!

Objavljeno: 11.01.19 u 09:33

Miomir Kecmanović i Viktor Troicki uspešno su prebrodili kvalifikacije pa će zaigrati u glavnom delu Australijan Opena, čime se broj tenisera iz Srbije koji će igrati u Melburnu popeo na sedam.

Kecmanović je sa 2:0 slavio protiv Tijaga Monteira iz Brazila. 

Pitanje je u kom smeru bi susret ova dva tenisera otišao da je Brazilac iskoristio jednu od tri brejk lopte u petom gemu. Umesto toga, Kecmanović je poveo 3:2, a potom vezao dva brejka i stigao do 6:2.

U drugom setu već nije bilo dileme, Kecmanović je rivalu dopustio samo jedan gem, i to nakon što je prethodno stvorio veliku prednost, 3:0, pa je sa 6:1 bez problema meč priveo kraju i tako obezbedio prvo učešće na Otvorenom prvenstvu Australije.

Viktor Troicki je imao nešto teži zadatak, pošto su mu za pobedu nad Darijanom Kingom sa Barbadosa bila potrebna tri seta.

Brejkovi u trećem i petom gemu doneli su našem teniseru prednost dovoljnu da sa 6:2 povede 1:0, ali je u drugom setu usledio pad, koji je rival iskoristio, došao do brejka u šestom gemu i sa 6:3 izjednačio. Ipak, odlučujući set pripao je Troickom, iako je prvo izgubio servis i prepustio rivalu vođstvo u petom gemu (3:2), ali je odmah i uvratio, izjednačio na 3:3, a zatim vezao još tri gema za 6:3, ukupno 2:1 i plasman u prvo kolo turnira.

Pored njih, na Australijan openu nastupiće i Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Janko Tipsarević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter