0
Ostali sportovi

RVANJE: Trostruka olimpijska šampionka ode u penziju

Objavljeno: 10.01.19 u 21:35

Trostruka olimpijska šampionka u rvanju Saori Jošida iz Japana saopštila je danas da je završila karijeru.

– Uradila sam sve što, kao rvačica, mogu i sada je vreme da nove generacije preuzmu primat – rekla je 36-godišnja Jošida u prepunoj sali na konferenciji za novinare u Tokiju.

Jošida je 13. puta uzastopno osvajala svetsko prvenstvo, po čemu je rekorderka.

Ona se nije takmičila od Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Žaneiru, gde je osvojila srebrnu medalju. Jošida je selektor japanske reprezentacije na pripremama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Jošida je 2012. godine primila Počasnu nagradu, nakon što je popravila rekord legendarnog ruskog rvača Aleksandra Kareljina po broju uzastopnih svetskih titula. Kareljin je osvojio tri zlatne olimpijske medalje i devet uzastopnih svetskih prvenstava izmedju 1988. i 1999. godine.

Tokom većeg dela karijere Jošida se takmičila u konkurenciji do 55 kilograma, ali je u Riju prvi put učestvovala u konkurenciji do 53 kilograma, nakon što je Svetska federacija promenila težinske kategorije.

Jošida, koja je kao trogodišnjakinja počela da se bavi rvanjem, rekla je da je bila u iskušenju da ostane da se takmiči i na Igrama u Tokiju.

– Posle Rija, želela sam da se takmičim u Tokiju. Otac mi je rekao da je važno znati kada treba prestati. Znala sam da ću morati da dam sve od sebe tokom priprema kako bih se na pravi način takmičila u Tokiju, a kada sam videla koliko su motivisani mladji rvači, znala sam da je sada pravo vreme za kraj – navela je ona.

Jošida će nastaviti da trenira mlade takmičare i posvetiti se svojim interesovanjima. Ona se već pojavila u nekoliko televizijskih reklama.

– Imam mnogo snova. Želela bih da radim nešto mimo rvanja. Želim da potražim svoju sreću i naravno da podržim Olimpijske igre u Tokiju – rekla je Jošida.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter