0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Šampion Evrope se umalo okliznuo na Kanarskim ostrvima

Objavljeno: 08.01.19 u 23:17

U okršaju španskih timova u 17. kolu Evrolige Real Madrid je savladao Gran Kanariju rezultatom 75:67.

‘Kraljevski klub’ nije briljirao večeras na Kanarskim ostrvima, ali je u završnici uspeo da izbegne poraz i sudbinu svog najvećeg rivala, Barselone.

Gran Kanarija je pružila snažan otpor šampionu Evrope i u većem delu meča imala prednost, zbog koje će sigurno žaliti jer ju je izgubila u finišu. Najveću je stvorila u drugoj četvrtini, kada je došla do dvocifrene zalihe, a dugo ju je imala i u trećoj četvrtini, pre nego što je Real počeo da je topi.

Razigrali su se Serhio Ljulj i Rudi Fernandez i najviše šutevima sa distance, Real je uspeo da dostigne, pa zatim i prestigne vođstvo domaćina.

Meč je bio potpuno otvoren do ulaska u poslednjih pet minuta, kada su igrači Gran Kanarije počeli da greše u napadu, a Real na iskustvo to iskoristi i stekne osetnu prednost kojom je slomio rivala.

Na kraju je Serhio Ljulj bio najbolji pojedinac meča sa 16 datih poena, Rudi Fernandez je imao 11, a Entoni Rendolf i Gustavo Ajon po 10 koševa.

U poraženom sastavu istakli su se Albert Oliver i Eulis Baez sa po 12, odnosno, Oriol Pauli sa 11 ubačenih poena.

Evroliga, 17. kolo:

Utorak

Himki – Fenerbahče 82:78
Žalgiris – Efes 58:79

Olimpijakos – Baskonija 91:87 (posle prod.)
Gran Kanarija – Real Madrid 67:75

Sreda

18.15 Darušafaka – CSKA
20.00 Panatinaikos – Bajern
20.05 Makabi – Budućnost
20.45 Armani – Barselona

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter