0
Fudbal

KO KAŽE DA SU PORAZI DOZVOLJENI: Srpski trener izgubio na Kupu Azije i odmah dobio otkaz

Objavljeno: 07.01.19 u 10:40

Očigledno su ambicije ovog nacionalnog tima mnogo veće od trenutnih igara.

Fudbalski savez Tajlanda je smenio Milovana Rajevca sa pozicije selektora reprezentacije.

Povod je bio poraz na startu takmičenja u Kupu Azije koji je Tajlandu nanela Indija, prilično ubedljivo sa 4:1. Kako su Tajlanđani ekspresno smenili srpskog trenera, tako su pronašli i zamenu, pa će u budućnosti nacionalni tim voditi Sirisak Jotkahaktaji, što je potvrdio predsednik saveza Somjot Pompanmuang.

– Trener i njegov stručni štab su odgovorni za poraz od Indije i snosiće posledice. Razočaran sam i kao predsednik i kao navijač Tajlanda, ali verujem da još uvek možemo do drugog kruga i da je povaj potez korak u tom smeru. Kada se javi problem nemam pravo da okrećem glavu, moram da povučem konkretne poteze, izjavio je Pompanmuang.

Rajevac je krajem aprila 2017. godine preuzeo Tajland i vodio ga na 18 utakmica. Upisao je osam pobeda, sedam poraza i četiri nerešena meča, a do izgubljene utakmice od Indije imao je seriju od osam utakmica bez poraza. Poslednji put izgubio je 2. juna 2018. godine od Kine, a kasnije je vezao seriju dobrih rezultata i slavio protiv Istočnog Timora sa 7:0, protiv Indonezije sa 4:2…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter