0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ISKUSNI CENTAR STIŽE U SKOPLJE: Bivši igrač ‘večitih’ vraća se u MZT

Objavljeno: 06.01.19 u 14:49

Momak koji je nosio dres beogradskih ‘večitih’ rivala potpisao je novi ugovor.

Kao slobodan igrač, Predrag Samardžiski je pojačao MZT iz Skoplja.

On je potpisao ugovor do kraja sezone sa klubom koji nastupa u Drugoj ABA ligi, a tamo se vraća nakon tri i po godine. Tridesetdvogodišnji centar je dres kluba iz makednoske prestonice nosio u sezoni 2014/15., kada je i osvojio šampionski pehar. Samardžiski stiže kao zamena za Ljubomira Maldenovskog, koji je već drugi mesec na bolovanju zbog loma ruke.

– Pred našim timom je serija teških utakmica zbog čega se nadamo da će iskustvo Samardžiskog i te kako pomoći u igri pod oba koša, stoji u saopštenju MZT-a.

Samardžiski je započeo profesionalnu karijeru u Vodnjansku iz Skoplja, a onda je kao veoma mlad prešao u Partizan. Kasnije je igrao i za FMP iz Železnika, Crvenu zvezdu, Lijetuvos Ritas, Olin Edirne, Megu, Mersin, Ankaru i Bujučekmeče. Nosio je dres i nacionalnog tima Makedonije i igrao je polufinale Eurobasketa 2011. godine, kada su za treće mesto izgubili od Rusije.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter