0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Budućnost krenula sporo, pa ubrzala tempo i počistila Igokeu

Objavljeno: 06.01.19 u 18:50

Tim Jasmina Repeše na kraju je slavio rezultatom 96:70 u poslednjoj utakmici 14. kola ABA j.t.d. lige.

Meč u ‘Morači’ u Podgorici počeo je iznenađujuće, jer je Igokea sa dve serije od po 7:0 najpre povela sa šest, a onda i devet poena prednosti pred kraj prve deonice (14:23).

Međutim, trojka Budućnosti kojom je završena prva četvrtina, najavila je bolju igru domaćih. Do poluvremena je istopljen zaostatak, a treća deonica donela je, ne samo preokret, nego i stvaranje velike razlike u korist šampiona Jadrana.

Šut sa distance bio je najveći adut Podgoričana u tim momentima, i polako je nekako je sve dolazilo na svoje mesto. Kako se meč primicao kraju, razlika je bila sve veća i na kraju je meč završen trijumfom domaćih od čak 26 poena razlike.

Najefikasniji igrači ovog susreta bili su košarkaši Igokee Zubčić i Anđušić, obojica po 17 poena, a podršku im je pružao Lafajet sa 14 koševa.

Međutim, ta trojka bila je nedovoljna za mnogo veći broj raspoloženih igrača u pobedničkom taboru. Popović je imao 14, Šehović 13, Bitadze i Nikolić po 12, a Kol 11 poena.

ABA liga, 14. kolo:

petak

Krka – Crvena zvezda 66:96
Cibona – FMP 90:71
Zadar – Olimpija 84:80

subota

Partizan – Mornar 75:73
Mega – Cedevita 101:107 (produžetak)

nedelja

Budućnost – Igokea

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter