0
Boks

FOTO: PRINTSCREEN

HS INTERVJU – MARKO NIKOLIĆ: Hrabri vatrogasac čeličnih pesnica koji je u Istanbulu odao počast ubijenom navijaču Crvene zvezde

Objavljeno: 05.01.19 u 16:00

Srpski boks se polako budi iz sna u kom je bio prethodnih godina, a Marko Nikolić je jedan od zaslužnih što se situacija u ‘magičnom četvorouglu’ menja na bolje.

Pamtiće Marko Nikolić 2018. godinu po lepim, ali i onim manje lepim stvarima. Šest mečeva je boksovao, u svih šest je pobedio, ali ga je zabolelo otkazivanje meča za WBC šampionom Mediterana.

– U 2018. godini sam ostvario šest pobeda, od toga tri na gostujućem ringu, ali ostaje žal za otkazanim mečom za titulu WBC prvaka Mediterana u poluteškoj kategoriji. Francuz Bilel Latre, iako je sve bilo dogovoreno, je otkazao meč na nesvakidašnji način. Pregledavši moje klipove i slike sa pripremama na instagramu poslao mi je poruku gde je napisao da ne želi da boksuje protiv mene. Prvo sam mislio da je to nečija šala, a kasnije je to potvrdio i njegov menadžer – počeo je priču za HotSport, Marko Nikolić.

 Poslednji meč si boksovao u Istanbulu početkom decembra protiv Kazahstanca Mihaila Krinitsina. Da li ti je to do sada bio najteži test?

– Kazahstanac Mihail Krinitsin mi je bio do sada najteži protivnik u karijeri. U drugoj rundi je dva puta bio u nokdaunu, ali je uspeo da se oporavi i da me ugrozi u petoj i šestoj rundi. Ovo mi je bio prvi meč u osam rundi, dok je on više puta boksovao mečeve u osam i više rundi. Ipak, zasluženo sam ga pobedio i stekao veliko iskustvo koje će mi značiti u nastavku moje karijere.

FOTO: Marko Nikolić/Intsagram

 Srbiju i navijače Crvene zvezde si oduševio odlukom da u ring u Istanbulu uđeš sa majicom ubijenog Marka Ivkovića Jagode, kog su usmrtile pristalice Galatasaraja?

– Što se tiče majice u kojoj sam izašao na meč u Istanbulu jedini razlog je taj što sam želeo da odam počast nastradalom navijaču Marku Ivkoviću Jagodi. Verni sam navijač Crvene zvezde i 15 godina boksujem za taj klub. Ovo je bio način da oboležim godišnjicu njegove smrti koja je bila desetak dana pred moj meč – iskren je bio Nikolić.

 Taj potez znao je da pozdravi Košarkaški klub Crvena zvezda?

– Košarkaški lub Crvena zvezda je u znak zahvalnosti pozvao mog menadžera Luku Popovića i mene da prisustvujemo utakmici protiv Breše u Evrokupu. Veoma je lep osećaj kada navijači Zvezde skandiraju tvoje ime i pozdrave te velikim aplauzom. Tako da ovim putem se zahvaljujem Zvezdi na gostoprimstvu, pažnji koju su mi ukazali.

FOTO: Marko Nikolić/Instagram

 Van ‘magičnog četvorougla’ si vatrogasac, adrenalin ‘puca’ tokom celog dana?

– Od 2011. godine sam pripadnik vatrogasne brigade. Radim u vatrogasnoj stanici ‘Voždovac’. Veliku zahvalnost dugujem mojim kolegama i načelniku Radetu Miloševiću koji mi omogućava da uskladim treninge sa svojim poslom. Boks i moj posao su veoma slični, tu je potrebno mnogo energije, adrenalina i hrabrosti.

 Plan u 2019. godini je da dođeš do prilike da se boriš za prvaka Evrope?

– Devetog marta imam zakazan meč za titulu EBU, EE i EU u Ženevi protiv naturalizovanog Švajcarca Enesa Zećirevića. Ukoliko bih ga savladao ušao bih među pet izazivača prvaku Evrope Domeniku Boselu iz Nemačke. Nadam se da ću svoj cilj i ostvariti – zaključio je Marko Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter