1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Sjajna završnica, Partizan na 0.4 sekunde pre kraja do pobede nad Mornarom ludim košem Lendejla! (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.19 u 20:52

Košarkaši Partizana savladali su Mornar u meču 14. kola ABA lige rezultatom 75:73 u meču čija završnica bez dileme spada u najneverovatnije od kako se igra ABA liga.

Odlično je šuterski utakmicu otvorio Aleksej Nikolić, pogodivši dve trojke od tri pokušaja, bio je precizan i Džok Lendejl, dok su sa druge strane Voler trojkom, te Rebić, Mićović za dva i Luković pogođenim slobodnom bacanjem doneli 8:8, a prvu osetniju razliku crno-beli su stvorili sredinom prve deonice, kada su prvo Nikolić pa Stefan Janković pogodili trojke za 14:8. Mogla je ta prednost da bude i dosta ubedljivija, ali je Nikolić promašio trojku, Janković zicer, a košem Volera Mornar je prišao na četiri poena minusa pogotkom Volera.

Usledila je serija promašaja Mornara, nije precizan bio Grent, Voler nije iskoristio zicer, a nije uspeo ni Vujošević da ubaci loptu u koš. No, promašaj Marinkovića za tri poena kaznio je Mićović nakon lepe akcije, dok je Veličković vratio razliku na četiri poena. Ponovo je Mornar preko Drenovca prišao na dva poena minusa (16:14) 2:17 pre kraja četvrtine, a na prvu pauzu crno-beli su zahvaljujući Đorđu Gagiću i preciznom izvođenju slobodnih bacanja otišli sa 18:14, nakon serije loših poteza sa obe strane.

FOTO: STARSPORT

Kako je završena prva, tako je započela druga četvrtina, pošto je Gagić sa linije za slobodna bacanja povećao razliku na šest poena, potom je bio precizan i Markus Pejdž sa distance i doneo „+9“, a nakon četiri vezana poena Grenta Zagorac je košem uz faul vratio crno-bele na osam poena viška.

Nekoliko loših reakcija crno-belih sa obe strane terena koje je Voler kaznio trojkom nateralo je Andreu Trinkijerija da poprilično nervozno na tajm-autu porazgovara sa svojim izabranicima, ali nije bilo uspeha pošto je Nikola Janković promašio zicer, a Grent potom sa linije za slobodna bacanja Mornar dodatno primakao na 26:22.

FOTO: STARSPORT

Lendejl i Stefan Janković su povećali razliku na devet poena, a po tri poena razmenili su Drenovas košem uz faul sa jedne, odnosno Renfro pogođenom trojkom sa druge strane, pa je razlika na 3:47 ostala devet poena, 34:25. U završnici četvrtine uspeli su košarkaši Partizana da po prvi put povedu i sa 11 poena pogotkom Gagića (36:25),  a na poluvremenu su izabranici Andree Trinkijerija imali devet poena viška, 38:29.

Početak drugog poluvremena pripao je Mornaru koji je sa dve trojke prišao na 38:35, ali su Renfro trojkom, Zagorac zakucavanjem pa Stefan Janković još jednim pogotkom van linije 6,75 vratili domaći sastav na 46:37. 

Pri tom rezultatu na 5;45 pre kraja treće četvrtine Stefanu Jankoviću je dosuđen faul, potom i tehnička greška nakon duela sa Urošem Lukovićem, što je označilo početak serije tima iz Bara. Iako je Renfro uspeo da vrati crno-belima deset poena viška pogođenom trojkom (51:41), nalet Barana u vidu trojke Rebića o tablu, potom preciznog šuta sa distance Sanea, uz njegovu jednu „krađu“, a prethodno i blokadu Uroša Lukovića nad Lendejlom za posledicu su imali prilazak Barana na 51:49 pogocima Mijovića sa linije za slobodna bacanja.

Prekid „praznog hoda“ Partizanu je doneo Lendejl nakon što je dobio pravi „vrući krompir“, ali je Mijović sa „penala“ primakao ponovo Mornar na tri poena minusa, da bi Sane uz faul doneo i izjednačenje, 53:53. Ipak, nakon 30 minuta igre Paritzan je uspeo da zadrži vođstvo, pošto je sjajan trk Renfroa Lendejl pretvorio u poene u poslednjem trenutku treće četvrtine, 55:53.

FOTO: STARSPORT

Serijom grešaka započela je poslednja četvrtina, a prve je posle minut i 35 sekundi postigao Bandža Si, i to uz faul, ali nije iskoristio slobodno bacanje. Sa druge strane, loš pas Rebića nekako je stigao do Lukovića koji je prepolovio prednost crno-belih, da bi upravo bivši plejmejker Crvene zvezde nakon dobre odbrane i prodora „na drugi obruč“ doneo novo izjednačenje, 57:57.

Mogao je Partizan ponovo da se odlepi nakon što je Lendejl pogodio za dva, a Drenovac nije bio precizan sa druge strane, no Zagorac je napravio faul u napadu nad Mijovićem. Ni Uroš Luković nije bio bolje sreće, pošto je faulirao Lendejla pod košem Partizana, ali nova izgubljena lopta crno-belih pa faul Renfroa nad Lukovićem doveli su centra Mornara na liniju za slobodna bacanja, odakle je Luković bio polovično precizan, 59:58. 

Mornar je do prednosti stigao nakon što je Aleksej Nikolić promašio šut za tri poena (u tom trenutku devet pogođenih od 31 pokušaja), a Voler sa druge strane preokrenuo na 60:59. Nastavili su košarkaši Partaizana sa lošim napadima, prvo je Nikolić izgubio još jednu loptu (16. na meču za crno-bele), potom je Lendejlovo zakucavanje stalo na prvom obruču. Sa druge strane, Luković je posle vezanih skokova u napadu povećao na 62:59, seriju je nastavio Rebić košem uz faul, a na 3:34 pre kraja meča Voler je sa poludistance kaznio promašenu otvorenu trojku Marinkovića za 66:59. 

Nije ni naredni napad Partizana doneo boljitak, flouter Lendejla nije prošao kroz obruč, ali Mornar nije uspeo da dođe do dvocifrene prednosti pošto je trojka Volera „iscurela“ iz obruča, a očajan period Partizana prekinuo je Renfro pogođenom trojkom. Sa druge strane Mićović nije bio precizan za tri, pa je bez potrebe sa leđa u kontri odgurnuo Gagića zbog čega je dosuđen nesportski faul. Pogodio je centar Partizana oba bacanja, smanjio na 66:64, nakon čega je na scenu stupio Renfro, Prvo je nakon skoka u napadu izjednačio, a zatim doneo i prednost 69:68 crno-beilima pogođenom trojkom, 1:20 pre kraja meča. Peti faul Sanea koji je načinio prilikom borbe za loptu pod košem Partizana označio je i odlazak Radeta Zagorca na liniju za slobodna bacanja odakle je bio polovičan (70:68), ali je Mornar preko Volera došao do novog vođstva – 71:70.

Markus Pejdž je košem na 28 sekundi pre kraja doneo novi preokret, a odgovornost je preuzeo Voler. Prvi put je promašio, ali ne i drugi put – Mornar je poveo 73:72 sekund pre kraja! No, tu nije bio kraj… Drenovac je faulirao Renfroa sa druge strane pri šutu za dva poena, košarkaš crno-belih je pogodio prvo slobodno bacanje za 73:73, promašio je drugo, ali je Lendejl 0.4 sekunde pre kraja loptu iz odbojke ubacio u koš za 75:73! 

Ovom pobedom Partizan je preuzeo treće mesto na tabeli, uz meč više u odnosu na Megu i Budućnost.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter