3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MLADENOVIĆ: Ovo je bila sjajna godina za nas, voleo bih da i ostali klinci krenu stopama Joveljića

Objavljeno: 03.01.19 u 16:40

Prethodna godina bila je uspešna za crveno-bele, a mnogo razloga da je po dobom pamte imaće i članovi omladinske škole tog kluba.

Državne krune u konkurenciji pionira, kadeta i omladinaca ukrasio je debi na internacionalnoj pozornici, ali i značajan infrastrukturni pomak.

Dragan Mladenović, direktor Omladinske škole Crvene zvezde, ima pregršt zadovoljan je učinjenim.

– Prethodna godina pokazala je da je tokom perioda od tri godine koliko sam na čelu Zvezdine škole napravljen ozbiljan pomak, a sve u saradnji sa Nikolom Jelićem i glavnim trenerima. Napredak je rezultirao osvajanjem titula u svim kategorijama, međutim, same titule ne znače ništa ukoliko ne funkcioniše primarni zadatak – formiranje igrača za prvi tim. Mi smo ostvarili oba cilja, afirmisali smo dosta mladih igrača, a klub je stekao benefit kroz njihove igre i prodaju. Ostvaren je značajan pomak prodajom braće Ilić koji su prva deca prodata za toliki novac, a da nisu upisala ni dvocifren broj utakmica za prvi tim, istakao je Mladenović.

Upravo 2018. godina pokazala je kurs u kojem će se škola u Ljutice Bogdana kretati.

– Promenili smo strategiju rada i proširili bazu igrača kako bismo kroz kvantitet stigli do kvaliteta. U omladinskoj konkurenciji takmičimo se protiv godinu dana starijih rivala, a šansu će tokom proleća dobiti i mlađi igrači poput Babića i Radulovića, igrača rođenih 2002. godine koji su debitovali u Ligi šampiona za omladince. Cilj je da afirmišemo što više igrača, a u njegovom ostvarenju značajan doprinos će dati saradnja sa Grafičarom. Naši talenti u dresu filijale se bore za mesta u Kadetskoj ligi Srbije i Omladinskoj ligi Srbije i ukoliko ostvare projektovano sledeće godine imaćemo dve selekcije u oba uzrasta na državnom nivou. Naravno, paralelno se radi na individualnom razvoju igrača, ali i na unapređenju skautinga.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Posebno značajan pomak tokom prethodnog perioda ostvaren je u infrastrukturi, a celokupan projekat trebalo bi da zaokruži izgradnja internata.

– Kad sam došao na mesto direktora u planu i programu je bilo da budu izgrađena tri terena sa reflektorima, tribine i internat. Od tog dana svakodnevno se beleži pomak po pitanju infrastrukture, a velike zasluge pripadaju Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli, ljudima sa iskustvom koji su prepoznali značaj ulaganja u razvoj mlađih kategorija. Zvezda je ranije bila na marginama akademija po infrastrukturi, ali su uspesi prvog tima, i afirmacija naših talenata doprineli finansijskim prilivima koji su omogućili napredak. Sad je sve drugačije, kompleks iza juga Marakane poprimio je drugačije obrise i ponovo smo u društvu kojem pripadamo. Sliku će upotpuniti izgradnja internata koja će uskoro početi, a već sad mogu reći da će to biti nov i jedinstven objekat na ovim prostorima, istakao je Dragan Mladenović.

Uz ambiciju da 2019. godina, poput prethodne, donese napredak na svim poljima, direktor crveno-bele radionice otkrio je i ostale novogodišnje želje.

– Igračima želim pre svega zdravlje i da u ovoj godini budu još bolji ljudi. Takođe, priželjkujem da ih što više vidim u prvom timu, a primer koji trebaju da slede je Joveljić. Prvotimcima naravno, kao i svaki zvezdaš, želim duplu krunu i nastavak niza evropskih jeseni.

0
0

3 Komentara

  1. Kakav si ti buzdovan. Pa Zvezda nije luda da gura klinca koji će vredeti 10 miliona eura. Ako je za grujića plaćeno između 6 i 8 miliona ja ti garantujem da će Joveljić vredeti 10 miliona pogotovo što su napadači uvek na ceni.
    Zvezda pokušava da sačuva tu decu za sebe a da igrače iz trenutnog sastava prodaje i sanira taj dug prema Agrobanci od 6.5 miliona koji otežava poslovanje kluba. Zvezda kad bude sve isplatila moći će da živi od sponzorskih ugovora i da čeka dobre ponude i da odoleva istim.

    0
    0
    Odgovori
  2. Takođe, priželjkujem da ih što više vidim u prvom timu, a primer koji trebaju da slede je Joveljić – kaže u tekstu Dragan Mladenović (nekada odličan fudbaler)! Drago mi je što je Mladenović po prirodi optimista, ali on radi u Zvezdi i dobro poznaje okolnosti u njoj, pa ako predlaže mladim igračima Zvezde da slede primer Joveljića, onda im primer ne može biti poučan, jer Joveljić ne dobija šansu u prvom timu, osim na apotekarsku kjašičicu u zaustavnom vremenu! Valjda Mladenović zna da Milojević ne veruje u mlade igrače i uopšte im ne ukazuje šanse! Primer: Zvezda ima trenutno tri bisera, i to Joveljiča, Veljka Nikolića i Erakovića, ali dokle Milojević bude trener, oni neće nikada dobiti šanse! Živi bili pa se uverili!

    0
    0
    Odgovori
    • A propo ovog komentara, samo da napomenem da je na sajtu UEFA (www.uefa.com) objavljeno posle završetka svih grupnih faza LŠ, da je ukupno bilo 16 (šesnaest) igrača koji su bili mlađi od Joveljića a koji su igrali u LŠ, ove godine! Inače, slažem se sa tobom da mladi igrači Zvezde neće nikada dobiti šansu kod Milojevića! Nema on taj njuh da pronađe mladog fudbalera, on samo traži starije, gotove igrače!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter