0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP DOHA: Novak se ponovo mučio, ali stigao do polufinala

Objavljeno: 03.01.19 u 17:47

Najbolji srpski teniser plasirao se u polufinale turnira u Dohi.

On je nakon preokreta u četvrtfinalu savladao Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4.

Nije ni danas Đoković bio na nivou na kom se od njega očekuje da bude, ali je kvalitetom i mudrom igrom izboriom plasman u narednu fazu. Ovaj duel je u mnogome podsećao na onaj protiv Mađara Martina Fučoviča. Gruzijac je u prvom setu napravio brejk koji je do kraja tog dela uspeo da sačuva.

Međutim, u naredna dva sata Novak je igrao dosta bolje, a na startu drugog seta napravio je brejk, te na dobar način otvorio taj deo igre. On je tada stigao do 2:0 i ispostaviće se do kraja nedostižne predsnosti. U odlučujućem, trećem setu, viđeno je najviše brejkova i zasigurno je bio najuzbudljiviji. Novak je ponovo na startu stigao do brejka, ali mu je Basilašvili vratio istom merom. Ipak do kraja Novak ponovo stiže do prednost i brejka koji je uspeo da sačuva i obezbedi trijumf.

Đoković će u polufinalu ovog turnira igrati protiv Bautiste Aguta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter