0
Evropske lige

‘ŽUTI ZID’ MENJA ‘STAMFORD BRIDŽOM’: Kristijan Pulišić odbio Liverpul, pojačava ‘plavce’ na leto

Objavljeno: 02.01.19 u 14:09

Liverpul i Arsenal ostali su „praznih šaka“, pošto je velika želja ova dva kluba, Amerikanac hrvarskog porekla Krisitjan Pulišić i zvanično novi fudbaler Čelsija.

Pulišić je u poslednjih par nedelja svakog dana dovođen u vezu sa nekim premijerligašem, na kraju su u „kombinaciji“ ostali Arsenal, Čelsi i Liverpul, a fudbaler Borusije iz Dortmunda je presekao – plavi deo Londona je njegov, dok u suprotnom smeru stižu 64 miliona evra.

Ipak, transfer neće uslediti odmah već na leto, što je bio uslov Borusije kako bi Pulišić pomogao timu u borbi za šampionsu titulu, gde Borusija ima šest bodova više od Bajerna.

Tačnije, on će za Borusiju igrati kao pozajmljen igrač „plavaca“.

– Pulišić je oduvek želeo da igra u Engleskoj, zato nismo mogli da produžimo ugovor. To je i razlog iz kog smo prihvatili ponudu Čelsija. Kristijan je sjajan momak, i siguran sam da će nam pomoći u narednih par meseci u ostvarenju naših ciljeva.

Pulišić ima 20 godina, u Borusiju je stigao pre pet godina iz jedne američke škole fudbala. Odigrao je 80 mečeva za „milionere“ uz devet golova. Igra za reprezentaciju SAD (23 meča, devet golova).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter