0
Američki fudbal

NFL: Poznati svi učesnici plej ofa! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 31.12.18 u 11:39

Juče je odigrano poslednje, 17. kolo NFL šampionata, pa je poznato koje ekipe će se boriti za trofej Vinsa Lombardija.

Glavno pitanje bilo je ko će zauzeti poslednje, 6. mesto u NFC konferenciji, ali i ko će kao šestoplasirani tim u AFC konferenciji ići na „noge“ Hjuston Teksansima, što je odlučeno u direktnom duelu između Tenesi Tajtansa i Indijanapolis Koltsa. 

Filadelfija Iglsima bilo je potrebno da slave protiv Vašingtona, ali i da istovremeno Čikago Bersi budu bolji od divizijskog rivala Minesote. I počelo je kako su se navijači tima iz „grada bratske ljubavi“ nadali – Čikago je lako stigao do 13:0, posle dva tačdauna i promašen šut bivšeg šutera Iglsa Kodija Parkija, dok je Filadelfija nakon početnih 3:0 uspela da dođe do tačdauna preko Alšona Džefrija. U tom trenutku je pitanje pobednika pratkično bilo rešeno, pa je do kraja susreta Nelson Agolor samo potvrdio pobedu svog tima sa dva tačdauna.

Pratili su Iglsi dešavanja u Mineapolisu sve vreme, a tamo je Kirk Kazins tačdaun pasom za Stefona Digsa primakao domaće na 13:10. Činilo se da je Minesota konačno uhvatila ritam, ali Čikago, koji praktični nije imao motiva da igra jer je bilo jasno da ne mogu da preskoče LA Remse, uspeva da zahvaljujući sjajnom Miču Trubiskom poentira još dva puta – jednom zahvaljujući sjajnom pasu Trubiskog za Koena, drugi put Parkijevim dobrim šutem za tri poena. Minesota je imala tri prilike, i tri puta je napad „ispadao“ nakon neuspela četiri pokušaja da dođe do prvog dauna, pa je Čikago na kraju slavio 24:10 i tako obezbedio sebi meč sa Filadelfijom u takozvanoj „vajld kard“ rundi.

U AFC diviziji Indijanapolis je lako „preskočio“ Tenesi, 33:17.

(Youtube/NFL)

NFL, 17. vikend:
Bils – Dolfins 42:17
Pekers – Lajons 0:31
Teksans – Džeguars 20:3
Petriots – Džets 38:3
Sejnts – Panters 14:33
Džajants – Kaubojs 35:36
Bakanirs – Falkons 32:34
Rejvens – Brauns 26:23
Bronkos – Čardžers 9:23
Čifs – Raiders 35:3
Rems – Najners 48:32
Vajkings – Bers 10:24
Stilers – Bengals 16:13
Sihoks – Kardinals 27:24
Redskins – Igls 0:24
Tajtans – Kolts 17:33

Parovi plej – ofa

NFC konferencija

 

Čikago (3) – Filadelfija (6)
Dalas (4) – Sijetl (5)

Slobodni – Nju Orleans (1), LA Rems (2)

AFC konferencija

Hjuston (3) – Indijanapolis (6)
Baltimor (4) – LA Čardžers (5)

Slobodni – Kanzas Siti (1), Nju Ingland (2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter