0
ATP

SRCE ŠAMPIONA JE TO: Nema veze što je egzibicija, Đoković sezonu otvorio trofejem!

Objavljeno: 29.12.18 u 18:15

Novu tenisku sezonu Novak Đoković počeo je peharom na egzibiciji u Abu Dabiju.

Novak Đoković danas je izgubio prvi set u karijeri u Abu Dabiju, ali ne i meč, te se okitio četvrtim trofejem na egzibicionog turniru, kojim je otvorio novu sezonu.

Posle jučerašnjeg trijumfa protiv Karena Hačanova, danas je Đoković odigrao prilično dug i neizvestan meč protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike, a koji je završio u svoju korist tek minimalnom razlikom koju je stekao u finišu trećeg seta – 2:1 (4:6, 7:5, 7:5).

Prvi je u svoju korist rešio Južnoafrikanac, uz jedan ‘brejk’ koji mu je bio dovoljan za vođstvo. Ali Đoković je odreagovao. U drugom setu je dugo ‘lomio’ sjajnog servisera sa druge strane mreže i ‘slomio’ ga u samom finišu kada je sa 7:5 izjednačio na 1:1.

Sličan scenario videli smo u trećem setu, u kom je vidno bilo da su oba tenisera ‘disala na škrge’, te da je umor bio evidentan.

Ipak, ponovo je presudio kvalitet, iskustvo i srce šampiona Đokovića, koji je fantastičnom dijagonalom u 12. gemu trećeg seta oduzeo servis Andersonu i umeo da proslavi ovaj trofej, iako se radi o egzibicionom turniru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter