0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

‘LAKŠE DO JESENI U EVROPI’: Laković vestima iz UEFA obradovao navijače srpskih klubova!

Objavljeno: 28.12.18 u 23:57

Direktor Nacionalnih asocijacija UEFA, Zoran Laković, je ulio optimizam srpskim klubovima u borbi za evropska takmičenja.

Uvođenjem novih takmičenja prema rečima Lakovića UEFA neće odmoći timovima poput Crvene zvezde i Partizana.

UEFA će definitivno menjati klupska takmičenja, što se ne odnosi na Ligu šampiona koja će u ovom formatu biti barem do 2024. godine, ali je tu uvođenje Lige Evrope 2 kao želja Evropske fudbalske federacije da ima tri takmičenja.

– Prvak Srbije igraće, kao i do sada, u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Niti će mu biti lakše, niti teže da dođe do grupne faze, ali mislim da će mu biti lakše da na jesen igra u Evropi. Novo takmičenje, koje će dobiti ime u narednih šest meseci, omogućiće da umesto sadašnjih 48 klubova igraju 64 u LE. Umesto dosadašnjih 26 saveza, projekcija je da će 34 saveza imati klub u grupnoj fazi, imaćemo 77 utakmica više, a opredeljen je i budžet za ove dve Lige Evrope od 700 miliona evra. I sve je rađeno u dogovoru sa EKA, udruženjem klubova Evrope, kazao je Laković za ‘Večernje Novosti’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter