0
Domaći fudbal

FOTO: ZAJEDNO ZA ŽIVOT

POMERANJE GRANICA: ‘Pogodi za život’ – prva Jutjub humanitarna emisija u Srbiji!

Petar Lazić
Objavljeno: 27.12.18 u 14:56

Humanitarna organizacija ‘Zajedno za život’ nastavlja da putem inovativnih sportskih akcija sakuplja sredstva za pomoć pri lečenju dece i ovoga puta zaista pomera granice humanitarnog rada u Srbiji.

Od sada će ova organizacija sakupljati sredstva putem humanitarnih Jutjub emisija, u kojima će ugostiti naše poznate sportiste kao i javne ličnosti, od čije će fudbalske i košarkaske veštine i preciznosti zavisiti ukupan iznos donacije sredstava za Fond za pomoć pri lečenju dece ove Humanitarne organizacije po emisiji.

Prva epizoda fudbalskog izdanja humanitarne emisije ‘Pogodi za život’ dostupna je na Jutjub kanalu Humanitarne organizacije ‘Zajedno za život’, i u njoj su gosti bili fudbaleri Fudbalskog kluba Voždovac, koju su tokom godine više puta davali podršku ovoj organizaciji, između ostalog i stavljanjem logoa ‘Zajedno za život’ na svoje dresove.

(Izvor: YouTube/Zajedno Za Život)

Cilj ove humanitarne igre jeste da učesnici preciznim šutevima pogode specijalne mete, od kojih svaka nosi određeni broj bodova. Ukoliko učesnik iz 5 šuteva pogodi najvrednije mete, ostvariće maksimalan učinak od 1000 bodova, a samim tim i 1000 evra donacije za Humanitarnu organizaciju ‘Zajedno za život’, jer svaki pogođeni bod vredi jedan evro donacije.

Sponzor u prvoj epizodi bio je Šoping Centar Stadion, a kapiten Zmajeva, Miloš Pavlović, iz pet šuteva sakupio je 350 bodova, sto iznosi 350 evra donacije koje će Šoping Centar Stadion donirati za ‘Zajedno za život’.

– Sjajna ideja i sjajna akcija, drago mi je što smo još jednom kao klub mogli da doprinesemo ovoj jedinstvenoj Humanitarnoj organizaciji na našim prostorima i nadam se da će se naša saradnja nastaviti, Voždovac je uvek uz ‘Zajedno za život’, istakao je Pavlović, koji je inače pružio podršku ovoj Organizaciji i tako što nosi kapitensku traku sa njenim logom.

Osnivač Humanitarne organizacije ‘Zajedno za život’ presrećan je zbog pokretanja ove akcije:

– Ovo je akcija koju sam dugo planirao i na kojoj sam dugo radio. Mislim da smo svi svesni koju moć ima internet danas, i želim da iskoristimo sve prednosti toga kao Humanitarna organizacija i da premestimo naše aktivnosti ovim putem na Jutjub i ostale digitalne kanale komunikacije. Želim da zaista pomeramo granice humanitarnog rada i širimo reč o našoj misiji sporta i humanosti na jedan inovativan način. Velika zahvalnost prijateljima iz FK Voždovac i Stadion Šoping Centra što su spremno prihvatili da uđu sa nama u prvu epizodu i ovaj pionirski poduhvat.

Takođe pored fudbalskog izdanja emisije ‘Pogodi za život’, sprema se i košarkaška verzija u kojoj će poznate ličnosti staviti na test svoju preciznost sa linije za tri poena, a svaka pogođena trojka doneće takođe određenu donaciju Fondu Humanitarne organizacije ‘Zajedno za život’.

U pilot epizodi košarkaške emisije, gost je bio Prljavi Inspektor Blaža, koji je uz pomoć kompanije Gomex, gađao trojke i napravio donaciju za ovu Humanitarnu organizaciju koja pomaže oboleloj deci u procesu lečenja.

(Izvor: YouTube/Zajedno Za Život)

Humanitarna organizacija ‘Zajedno za život’ do sada je pomogla preko četrdesetoro dece u procesu lečenja sa donacijama od preko pet miliona dinara. Više o radu ove organizacije možete saznati na sajtu www.zajednozazivot.rs, a najbrže možete pomoći slanjem Humanitarne SMS poruke sa bilo kojim tekstom na humanitarni broj ove organizacije 8495 i tako donirati 100 RSD za pomoć pri lečenju dece.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter