Kada su u pitanju individualne nagrade, tu nije bilo velike dileme.

Danas je u Beogradu održan tradicionalni koktel Odbojkaškog saveza Srbije, na kojem su podeljene nagrade najboljim pojedincima.


Najuspešnije ekipe u odbojci na pesku su Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić u ženskoj, odnosno Lazar Kolarić i Stefan Basta u muškoj konkurenciji. Sara Carić, odbojkašica Vizure iz Rume i Luka Tadić, odbojkaš Crvene zvezde, proglašeni su za najbolje mlade odbojkaše u Srbiji u 2018.

Tijana Bošković je najbolja odbojkašica Srbije u prethodnoj godini, a Uroš Kovačević najbolji odbojkaš u ovoj godini. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, aktuelnih svetskih šampionki, najbolji trener Evrope u 2018. godini, po izboru Svetske odbojkaške federacije (CEV) i najbolji trener u Srbiji u izboru OKS, proglašen je za najboljeg trenera u izboru Odbojkaškog saveza Srbije. Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predao je nagradu Zoranu Terziću.

FOTO: STARSPORT

Koktelu su prisustvovali Aleksandar Boričić, predsednik CEV, Njegova ekselencija, Ðunići Marujama, izvanredni i opunomoćeni ambasador Japana u Srbiji, Božidar Maljković, predsednik OKS, Ðorđe Višacki, generalni sekretar OKS, i Žarko Zečević, potpredsednik OKS.