1
Košarka

FOTO: STARSPORT

NBA OL STAR: Kakve šanse Jokić i Bogdanoviću imaju za nastup na ol-star vikendu? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.12.18 u 21:25

Danas je započelo glasanje za igrače koji će nastupiti na Ol-star utakmici zakazanoj za 17. februar u Šarlotu. Među igračima koji bi trebalo da budu deo spektakla nalaze se Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić.

Iako je ovaj susret već neko vreme u žestokom padu kada je smisao i svrha u pitanju, svakako je lepo znati da su košarkaši iz Srbije cenjeni i zaslužili poziv.

Doduše, izvesno je da Jokić i Bogdanović neće učestvovati na istoj utakmici.

Jokić, uprkos sjajnim partijama i činjenici da je u trenutno najboljoj ekipi zapadne konferencije prvi strelac, prvi asistent, prvi „kradljivac“ i košarkaš sa najviše skokova, teško da će uspeti da se pored Entonija Dejvisa i Kevina Durenta izbori za mesto u prvoj petorci, za šta 50% odluke ide „na dušu“ navijača, pa je praktično već jasno da će prvu petorku Zapada činiti Lebron Džejms, Stef Kari, Džejms Harden (tri beka) i spomenuti dvojac (dva visoka igrača).

No, kako preostalih sedam igrača biraju treneri, veliko iznenađenje bi bilo ako Jokić, trenutno najbolji centar lige, ne bude u sastavu. 

Sa druge strane, Bogdanović teško da će u konkurenciji Damjena Lilarda, Rasela Vestbruka ili Majkla Konlija uspeti da dobije poverenje trenera širom lige, ali će gotovo sigurno biti deo utakmice „Zvezde u usponu“ koja će biti odigrana dva dana ranije, 15. februara. Za nastup na ovoj utakmici, koja će verovatno ponovo biti odigrana po sistemu „Svet protiv SAD„, igrači dobijaju poziv na osnovu glasova pomoćnih trenera širom lige, pa će tako Bogdanović imati priliku da brani naslov MVP-ja koji je zaslužio prošle godine.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter