1
Evrokupovi

TIM UEFA KOJI ‘ODUZIMA DAH’: I u njemu su čak dvojica Srba! (FOTO)

Objavljeno: 24.12.18 u 16:10

UEFA je baš tako nazvala tim mladih igrača koji su se istakli u Ligi Evrope 2018. godini.

Evropska kuća fudbala na kraju svake godine pravi izbor najboljih timova u određenim takmičenjima ili kategorijama, a ovog puta nije moglo bez dvojice reprezentativaca Srbije.

Obojica su iz Ajntrahta iz Frankfurta i, pogađate, to su Luka Jović i Mijat Gaćinović, koji su doneli veliki doprinos tome da nemački tim sa svih šest pobeda u grupnoj fazi prođe u nokaut rundu.

Gaćinović je opisan kao kreativni vezista koji se već dokazao na internacionalnoj sceni i koji je već osvojio Kup Srbije i Kup Nemačke.

O Joviću je napisano da je samo Munas Dabur postigao više od Jovićevih pet golova u grupnoj fazi Lige Evrope. Dobio je epitet predatora kaznenog prostora, jer je imao veliki udeo u odličnim igrama Ajntrahta.

Ostalih devet mesta dopunili su: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Pape Sise (Olimpijakos), Žozef Aido (Genk), Junior Firpo (Real Betis), Đovani lo Selso (Real Betis), Kaj Haverc (Bajer Leverkuzen), Pablo Fornals (Viljareal), Ismaila Sar (Ren), Takumi Minamino (Salcburg).

FOTO: UEFA
0
0

1 Komentara

  1. Битно је да за тог Мијата није било места на списку селектора Крстајића…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter