0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VELIKA ČAST ZA ŠAMPIONE: Ministar Dačić uručio diplomatske pasoše srpskim vaterpolistima

Objavljeno: 24.12.18 u 17:12

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše srpskim vaterpolistima, kao nagradu za brojne uspehe.

Nove putne isprave dobili su aktuelni reprezentativci ali i doskorašnji kapiten Živko Gocić i Slobodan Nikić, koji su dali ogroman doprinos osvajanju brojnih medalja na najvećim takmičenjima. Diplomatski pasoš dobio je i selektor Dejan Savić.

– Vaterpolo je naš najtrofejniji sport, a ulaganje u njega i rezultati su nesrazmerni. Više ne znam za koji uspeh su nagradjeni, jer ih ima toliko da zaslužuju dijamantske ili zlatne pasoše. Ovo nije priznanje već potreba Srbije da budete ambasadori dobre volje – rekao je Dačić.

Kako je preneo Vaterpolo savezu, ministar je naveo da ideja o dodeli diplomatskih pasoša vaterpolistima postoji od ranije.

– Drago mi je što smo smo posle nekoliko godina realizovali ovaj dogovor, jer je teško uklopiti sve obaveze koje vaterpolisti imaju – dodao je Dačić.

Kapiten Srbije Filip Filipović rekao je da će se ekipa potruditi da opravda ulogu ambasadora dobre volje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter