0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/Club WC

SP ZA KLUBOVE: Real Madrid je šampion sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 22.12.18 u 19:36

Fudbaleri Real Madrida slavili su u finalu Svetskog prvenstva za klubove protiv Al Aina sa 4:1.

Susret je započeo vezanim faulovima Al Aina, sa ciljem da timu iz Madrida dokažu kako su tu sa namerom da se nadmeću, ali je tim iz Madrida na samom početku meča stavio rivalu do znanja da se tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ne pita mnogo, ukoliko se išta i pita.

Imali su jednu lepu akciju Arapi preko Markusa Berga, koji je poslao jednu sjajnu loptu u prostor ali je Tibo Kurtoa bio brži i „pokupio“ je pre rivala. 

Koliko strahopoštovanje Al Ain gaji prema Realu pokazala je situacija iz 8. minuta, kada je Vaskezov centaršut prosleđen u korner, iako fudbalera tima iz Madrida nije bilo nigde u okolini. Real je u tim momentima radio sa loptom šta je želeo, ali gola u 12. minutu nije bilo pošto je Benzema upropastio dobru akciju Modrića

Al Ain je prvi put pripretio nekoliko trenutaka posle, ali pogotka nije bilo u mreži Kurtoe nakon što je Al Šabat izbacio Belgijanca, no na gol liniji se našao Ramos, ali jeste sa druge strane, kada je Modrić lepim udarcem doneo prednost Madriđanima u 14. minutu.

Uzvratio je Al Ain odmah, ali je pogodak Kaja poništen zbog ofsajda. Mogli su do 2:0 Madriđani preko Vaskeza, ali je šut bio neprecizan, nadovezali su se Modrić, Ramos, opet Vaskez, Benzema… i to za samo pet minuta! Nastavili su Madriđani da terorišu rivala, ali gola nije bilo, mada je Modrić imao odličnu priliku u 39. minutu, no njegov volej je izblokiran, 

Nisu uspeli u prvom, ali jesu u 15. minutu drugog poluvremena da povedu sa 2:0 igrači Santjaga Solarija. Strelac je bio Markos Ljorente, koji je jedan odbitak sačekao i prelepim udarcem sproveo u mrežu.

Al Ain je vezao dve dobre prilike, prvo u 62. minutu Šiotani nije ragovao dovoljno dobro da ugrozi šampiona Evrope, a u 64. minutu su Madriđani u poslednjem momentu loptu izbacili u korner.

Pripretili su još dva puta preko Berga i Kaija, ali je Kurtoa oba puta sjajno intervenisao, 

Sve dileme oko pobednika rešio je Ramos pogotkom nakon kornera 12 minuta pre kraja utakmice, 

Uspeli su igrači Al Aina da preko Šiotanija da smanje na 3:1, ali i da prime još jedan pogodak, i to autogolom Nadera u prvom minutu sudijske nadoknade.

Ovo je Realu treća vezana, a četvrta titula ukupno.

Svetsko prvenstvo za klubove 2018

Finale

Real Madrid – Al Ain 4:1 (1:0)
(Modrić 14, Ljorente 60, Ramos 78, Nader autogol 90+1 – Šiotani 86)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter