0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SEDNICA SKUPŠTINE U VOJVODINI: Finansije, aktuelna situacija, omladinski pogon, nov stadion…

Objavljeno: 22.12.18 u 13:54

Vanredna Skupština Fudbalskog kluba Vojvodina održala se sinoć u SC ‘Vujadin Boškov’, na predlog 25 članova Skupštine koji su uz predlog dostavili i Dnevni red vanredne sednice Skupštine.

Na početku sednice, utvrđen je kvorum i prisutno je bilo svih 55 članova Skupštine. Prilikom odlučivanja o tome da li će sednica biti javna ili zatvorena za javnost, nezadovoljni odvijanjem situacije, 27 članova Skupštine, grupa navijača, je napustilo sednicu.

Nakon ponovnog utvrđivanja kvoruma, prešlo se na rad po tri tačke dnevnog reda:

1. Razmatranje aktuelne finansijske situacije u FK Vojvodina Novi Sad, uz prezentaciju izveštaja o:
1.1. Pozajmljena finansijska sredstva klubu od strane pravnih i fizičkih lica počev od 24. 10. 2017. godine
1.2. Informacija o stanju duga prema 10 najvećih poverilaca FK Vojvodina Novi Sad, sa povezanim licima
1.3. Informacija o stanju duga prema preduzeću „Karin komerc MD“ Veternik i o eventualnom preuzimanju duga od strane trećeg lica uz dodatno obezbeđenje na imovini kluba

2. Aktuelna situacija u omladinskoj školi FK Vojvodina Novi Sad, sa posebnim osvrtom na prolaznost perspektivnih omladinaca ka prvom timu

3. Aktuelna situacija u FK Vojvodina Novi Sad, sa posebnim osvrtom na:

3.1. Stabilnost kluba, sportski rezultati, igrački i stručni kadar prvog
tima
3.2. Promene u klubu u vezi sa stručnim kadrom prvog tima
3.3. Planovi u vezi sa sportskim rezultatima i predstojećim prelaznim rokom

Po prvoj tački Dnevnog reda, član UO Dušan Bajatović je izneo finansijski presek i podvukao da je klub poslovao izuzetno uspešno i da je vraćeno preko milion evra starih dugova. Klub je ušao u više poravnjanja i sporazuma oko dugovanja, od kojih su neka stara i preko deceniju, čime je zaštićen od kamata i na današnji dan po pitanju kamata više se ne zadužuje ni jedan dinar. Kamate su opterećivale mesečni budžet u iznosu od dva miliona dinara.

Izneto je i to da ovako teška materijalna situacija ne može preko noći i već u prvoj godini da se reši, ako se zna da urušavanje fudbalskog kluba Vojvodina traje više od deceniju i po.

U okviru druge tačke Dnevnog reda, skupštinari su upoznati sa stanjem duga prema omladinskoj školi, koji je u trenutku preuzimanja kluba bio 200.000 evra ili 18 plata. Taj dug je sada sveden na oko 45.000 evra isplatama zaostalih zarada, uz redovno servisiranje obaveza. Takođe, plan je da se cela omladinska škola, nakon izmirenja svih obaveza, ubuduće organizuje kao posebno pravno lice, čiji će osnivač biti klub, a njihov odnos biće ugovorom regulisan.

Takođe, u delu finansija je izneto da u narednom periodu od tri meseca su potrebna izuzetna sredstva, u iznosu od preko 2,5 miliona evra, kako bi se obezbedila licenca i kako bi klub obezbedio normalno funkcionisanje.

Po trećoj tački Dnevnog reda, izveštaj je podneo generalni direktor Darko Jevtić, koji je napomenuo da je i ova godina rezultatski pokazala da bez kontinuiteta u rukovođenju i u stručnom radu ne mogu se očekivati instant i brzi rezultati, te da je Upravni odbor u izboru trenera uvek išao na izbor najboljeg mogućeg trenera u datom trenutku. Velika migracija predsednika, trenera i igrača u poslednje četiri godine dovela je fudbalski klub Vojvodina da radi bez utemeljenog sistema i periodičnog programa i na tome se u narednom periodu mora studiozno raditi.

Napomenuto je da je izrađen idejni plan novog stadiona fudbalskog kluba Vojvodina, koji će se nalaziti na istom mestu, ali sa sadržajima koji će klubu donositi profit i onim danima kada nisu na programu utakmice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter