3
Domaći fudbal

FOTO STARSPORT

TAJNA USPEHA ZVEZDE JE U NAPADU: Ben predvodio, a Boaći, Pavkov, Stojiljković i Joveljić ga pratili…

Objavljeno: 21.12.18 u 18:57

Crvena zvezda je protekle jeseni ostvarila sjajne rezultate, a u nizu podataka za pohvalu je i činjenica da je protiv svakog rivala postigla bar jedan pogodak.

Šampion Srbije najefikasniji je tim Superlige, a pored 55 golova u prvenstvu, crveno-beli postigli su još 17 u Evropi i šest u Kupu Srbije.

Napad Crvene zvezde na početku sezone predvodili su Ben i Stojiljković, a već kroz kvalifikacije za Ligu šampiona reprezentativac sa Komorskih ostrva sa šest pogodaka nagovestio je da bi ovo mogla da bude dobra sezona za njega.

Sa druge strane, povrede su sprečile Stojiljkovića da održi kontinuitet, a opcije u napadu dodatno je zaoštrio dolazak Boaćija poslednjeg dana prelaznog roka.

Povratnik u Ljutice Bogdana, međutim, takođe nije uspeo da izbegne zdravstvene probleme pa je posle pogodaka Radniku i Partizanu morao na prinudnu pauzu. Kadrovske probleme na pravi način je iskoristio Pavkov i zablistao na elitnoj sceni. Visoki napadač sa dva gola pokorio je Liverpul i doneo šampionu Srbije prvu pobedu u Ligi šampiona.


(VIDEO:YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

Rotacije u ofanzivi nisu se odrazile na Bena koji je, pored svakog od pomenutih saigrača konstantno uvećavao ovosezonski broj pogodaka, a fenomenalan utisak ostavio je i mladi Dejan Joveljić.

Devetnaestogodišnji napadač u strelce se upisao u oba domaća takmičenja, ali i u duelima UEFA Lige mladih i Omladinskoj ligi Srbije. Sjajni biser Crvene zvezde upisao je u poslednja dva kola Lige šampiona i minute na elitnoj sceni, ali će za prvenac u ovom takmičenju morati da sačeka makar do naredne godine.

Kad se učinak najisturenijih fudbalera pogleda kroz brojke Ben je igrač koji je ostvario najzapaženiji učinak postigavši 17 pogodaka tokom 2.311 minuta provedenih na terenu. Pavkov je sedam puta bio strelac upisavši 1.408 zvaničnih minuta, a slede Boaći sa pogotkom manje tokom 631 minuta, Stojiljković sa pet golova za 829 minuta i Joveljić koji je postigao 4 gola za 389 minuta.

FOTO: STARSPORT

Posebno zanimljiv podatak jeste da je Zvezda svakom klubu protiv kojeg je igrala dala gol. Mreže su po jednom sačuvali Spartaks, Salcburg, Napoli i Liverpul, ali su golmani svakog od pomenutih timova ‘kapitulirali’ u revanš duelima.

Zapaženim učinkom ofanzivci Zvezde nastavili su dobar niz, pa je tim Vladana Milojevića na odmor otišao sa 47 uzastopnih superligaških duela na kojima je postigao makar pogodak.

0
0

3 Komentara

  1. Piše za Bena da je postigao 17 golova a nigde ne piše da je 9 golova dao iz penala u SLS, jer u Evropi naravno ne sude penale po kriterijumu sudija is SLS. Za naše sudije je penal i kada neko krivo pogleda Bena ili Boaćija!

    0
    0
    Odgovori
  2. Naručeni tekst od afro-fanatika koji vode Zvezdu! Nišra od ov0oga nije tačno! Tačno je jedino da su ovi limitirani „kapitalc“ neviđeno forsirani, na mišiće, imaju m inutažu, izvode aute, kornere, slobodne udarce, penale kad dođu u Evropu, tada jad i beda od njih! Nigde ih nema!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter