1
Domaći fudbal

MILOŠ KRASIĆ: Zvala me je Zvezda, Partizan nudio pet puta više od Lehije, ali se meni nije igralo u Srbiji

Objavljeno: 18.12.18 u 18:23

Nekadašnji reprezentativac Srbije govorio je o brojnim temama vezanim za njegovu karijeru.

Nekada jedan od najboljih srpskih internacionalaca, nosio je godinama dres moskovskog CSKA, a bio je i nezamenljiv šraf tima Radomira Antića.

Nakon prelaska u Juventus sledi njegov pad, od kojeg on nije mogao da se oporavi. Kada je uspeo da karijeru bar malo oživi, uprava Lehije iz Gdanjska odlučila je da je on višak, te je prvo trenirao sa rezervama, a pre skoro mesec dana je došlo i do prekida saradnje. U velikom intervjuu za poljski list ‘Sport‘, koji je preneo ‘Mozzart’ on je prvo pojasnio kako je došlo do prekida saradnje.

– Na razgovoru posle poslednjeg treninga uoči meča sa Sandecjom na kraju prošle sezone. Trener Pjotr Stokovjec je došao i rekao da me više ne vidi u timu. Rekao mi je da idem kod predsednika kući i da razgovaramo o raskidu ugovora jer njemu nisam više potreban. Ne znam samo kako je u junu mogao da zna kako ću ja trenirati u avgustu i septembru… Poznavali smo se tek nekoliko nedelja. Ali osetio sam da se nešto sprema. Sve manje sam igrao, dobijao sam minutažu na kašičicu. Ali mislio sam da će se sve srediti na pripremama kada budem trenirao kako trener žel, počeo je Krasić.

I pored toga što je trener Stokovjec poveo 31 fudbalera, za Srbina nije bilo mesta na pripremama.

– Žao mi je zbog toga. Šta je on uopšte mogao da zna o meni? Na osnovu čega je zaključio da neću trenirati naporno i da se neću izboriti za mesto u timu? Da mi je dao dve nedelje i potom na osnovu treninga, doneo takve zaključke, ne bih imao problem sa tim. Ima pravo na to, trener je i njegovo je da donosi odluke. Ali morao je da me poštuje. Dve nedelje posle tog razgovora, predsednik Adam Manđiara me je nazvao i rekao da treba da se priključim ekipi. Odbio sam. Nisam video poentu u tome da se guram na silu. Znam da je predsednik želeo sve najbolje. Ali pošto je trener rekao da mu nisam potreban, ja sam to tako i shvatio. Čak ni predsednik to nije mogao da promeni. Samo ne razumem zašto Stokovjec nije pokazao minimum poštovanja za mene i moju karijeru. Dve godine sam bio jedan od ključnih igrača, igrao dobar fudbal i zaslužio sam drugačiji tretman.

Potom je govorio o raskidu ugovora.

– Imam dobar odnos sa predsednikom i dogovorili smo se da će novac koji bi mi pripao narednih meseci, biti korisniji Lehiji. Možda će brže isplaćivati plate ili kupiti neko pojačanje zahvaljujući tom novcu? Dogovorili smo se da nema smisla da se i dalje ovako vučemo. Ali mogao sam da ostanem da sam hteo. Da uzmem taj novac i da igram tek tako fudbal u rezervama.

FOTO:STARSPORT

Pre dolaska u Poljsku vezista nije mnogo znao o budućem klubu.

– Kada mi je menadžer rekao da me traži Lehija, nisam ni znao za klub. Čuo sam za Legiju i Leh protiv kojih sam igrao u Evropi. Imao sam dosta ponuda tada, ali sam se odlučio za Poljsku. Pokazali su mi Sopot i samo sam ostao! Zaljubio sam se. Dosadilo mi je da se borim sa Fenerbahčeom gde sam prvo igrao dobro, a onda sam sklonjen posle povrede. Na kraju smo se prepirali i oko novca. Zato sam želeo da stavim tačku na taj slučaj i da odem u klub gde ću igrati za nešto više od sredine tabele. Ostalo je bilo još nekoliko dana do kraja prelaznog roka i moj menadžer je pozvao Manđiaru sa kojim je imao sjajan odnos. Došao sam u Gdanjsk, dogovorili smo se i ostao sam.

Nekadašnji igrač Vojvodine nije siguran da li će nastaviti karijeru u domovini.

– Ne znam još… Kada sam išao u Lehiju, Partizan mi je nudio pet puta više para. Zvali su me i čelnici Crvene zvezde. Ali, želeo sam da igram u inostranstvu, nisam hteo da se vraćam u Srbiju. I dalje mi se ne vraća tamo. Možda uskoro i završim karijeru.

A onda je završio planovima za budućnost.

– Razmišljao sam. Možda ostanem još ovde. Voleo bih da igram u Ekstraklasi. Još ima snage za godinu ili dve. Ako neki klub pozove, razgovaraćemo. Nedavno sam čuo da je Krakovija zainteresovana…. Treniram individualno, nemam probleme sa kilažom i želim još da se dokazujem, poručio je Krasić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter