1
Evrokupovi

ŽREB ZA LIGU EVROPE: Jedan derbi, srpski Ajntraht nije imao sreće, Dinamo prošao kao Partizan lane…

Objavljeno: 17.12.18 u 13:41

U Nionu je održan žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope koja se igra 14. odnosno 21. februara, evo kako je prošao žreb.

Hteli to ili ne ljubitelji fudbala u Srbiji sigurno sa velikom pažnjom prate duele Ajntrahta iz Frankfurta zbog Srba Mijata Gaćinovića, Filipa Kostića i Luke Jovića. Tim iz Nemačke se prošetao kroz grupu u kojoj su bili velikani poput Lacija i Marseja, ali sreće nisu imali u žrebu za šesnaestinu finala. Naime, Ajntraht će prvo morati u Ukrajinu na megdan učesniku Lige šampiona Šahtjoru.

Ni Lacio nije imao sreće, pošto će biti deo najvećeg derbija. Naime, Rimljani moraju na vlasnika trona u Ligi Evrope Sevilju. Tim iz Andaluzije ne brani titulu, ali kad god je igrao ovo takmičenje osvojio ga je i rekorder je po broju trofeja.

Dinamo iz Zagreba je prošao kao Partizan pre godinu dana. Do osmine finala Lige Evrope moraće preko Viktorije iz Plzena, još jednog učesnika Lige šampiona. Prvi meč igra se u ‘gradu piva’, dok je revanš na ‘Maksimiru’.

Napoli, rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, će na Cirih, dok je rival Olimpijakosa ekipa Dinama iz Kijeva. Evo svih parova:

PAROVI 1/16 FINALA LIGE EVROPE

Viktorija Plzenj – Dinamo Zagreb
Briž – Salcburg
Rapid Beč – Inter
Slavija Prag – Genk
Krasnodar – Bajer Leverkuzen
Cirih – Napoli
Malme – Čelsi
Šahtjor – Ajntraht
Seltik – Valensija
Ren – Betis
Olimpijakos – Dinamo Kijev
Lacio – Sevilja
Fenerbahče – Zenit
Sporting Lisabon – Viljareal
BATE Borisov – Arsenal
Galatasaraj – Benfika

Prvi mečevi 1/16 finala Lige Evrope na programu su 14, a revanši 21. februara. Finale je zakazano za 29. maj u Azerbejdžanu na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

0
0

1 Komentara

  1. Дупла победа Валенсије нам треба као киша у сушном периоду. ИДЕМО СЛЕПИ МИШЕВИ!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter