Najbolji vaterpolo trener sveta Dejan Savić rešio je da podnese ostavku posle serije loših rezultata.

Dejan Savić nije više trener vaterpolista Crvene zvezde. Trofejni stručnjak rešio je da napusti kormilo crveno-belih posle neuspeha u Kupu Srbije.


– Posle niza neuspeha i loših rezutlata, kao i eliminacije iz Kupa Srbije, savest i dostojanstvo ne daju mi mira i to je razlog zbog kog sam podneo neopozivu ostavku na mesto trenera Crvene zvezde. Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako pronaći kompromis između ličnog sistema vrednosti, načina rada i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo – rekao je Dejan Savić za ‘Sportski žurnal’.

Selektor Srbije je na sebe preuzeo odgovornost za loše rezultate crveno-belih.

– Preuzimam odgovornost i smatram da je taj čin jedino rešenje. Na ovaj način možda izazovem reakciju i buđenje ekipe, koja će nadam se pokazati kvalitet u daljem takmičenju. Želim svima sreću i uspeh. Dugujem upravi Zvezde veliku zahvalnost na ukazanoj prilici i želim im da razumeju da je ovo moralni čin, a ne posledica ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma – zaključio je Dejan Savić.

Dejan Savić je trener Crvene zvezde bio od 2011. do 2015. godine kada su crveno-beli postali šampioni Evrope. Sa selekcijom Srbije sjajni stručnjak je osvojio sve što se osvojiti može Svetsku ligu (pet puta), FINA kup, Evropsko prvenstvo (tri puta), Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre.