0
Evropske lige

INICIRANA VELIKA PROMENA: Ideja koja bi promenila fudbal – Englezi razmišljaju o draftu?

Objavljeno: 13.12.18 u 20:19

Dara MekEntoni, vlasnik Piterboroa, mogao bi da bude faktor iza korenite promene u engleskom fudbalu.

MekEntoni, koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama, započeo je sa debatom na tviteru o mogućnosti uvođenja drafta u engleske Ligu jedan i Ligu dva.

Razlog se krije u želji ovih timova da dođu do mladih i talentovanih fudbalera koji bi tako dobili priliku da se razvijaju, a ove dve lige značajno dobile na kvalitetu.

Njegov predlog je uvođenje drafta po ugledu na sportove u SAD.

Kako bi to izgledalo? 

Svakog juna Premijerligaši bi izabrali pet svojih najboljih igrača od 17 do 20 godina. Ukupno 50 fudbalera, tačnije po pet igrača iz deset najbolje plasiranih timova Premijer lige bilo bi ponuđeno ekipama iz Lige jedan na jednogodišnju pozajmicu, dok bi preostalih 50 iz timova koji su zauzeli poslednjih deset mesta u Premijeršipu nastupili u Ligi dva.

Timovi koji su tek ušli u Ligu jedan iz Lige dva bi birali prvi, a posle njih bi raspored drafta išao po plasmanu.

Jedan klub bi mogao da odabere dva igrača, i ako bi išlo sve dok ne bi došlo do ekipa koje su ispale iz Čempionšipa, a koje bi poslednje birale.

Kao dodatan razlog navodi se i činjenica da su Hari Kejn, Džejmi Vardi i mnogi drugi fudbaleri koji su sada zvezde Premijer lige i evropskog fudbala iskustvo sticali u nižim ligama.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter